“Kurban ibadetine önem vermeliyiz”

Hazreti Peygamberin Müslümanlara kurban kesmeyi tavsiye ettiğini belirten Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş, kurban ibadetine büyük önem verilmesi gerektiğini söyledi.

“Kurban ibadetine önem vermeliyiz”
Yayınlama: 28.05.2024 12:58:48
33
A+
A-

Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş, Kurban Bayramı’nda yapılan önemli bir ibadet olan kurban kesmenin önemi ve vekaletle kurbanın kesilip kesilmeyeceği ile açıklamalarda bulundu. Kurban Bayramı’na bir aydan az bir sürenin kaldığını anımsatan Durmuş, ilk Peygamberden günümüze kadar kurban olgusunun olduğunu belirtti. Cenabı Allah’ın Kur’an’ı Kerim’de Habil ile Kabil’den bahsettiğini dile getiren Durmuş, “Cenabı Allah her ikisinden de mallarından bir kısmını vermelerini istemiş. Habil en güzel koçunu kurban etmiştir, Kabil ise çürük mallardan vermiştir. Cenabı Allah Habil’den kabul etmiş, Kabil’den de kabul etmemiştir. Hazreti İbrahim’de oğlu Hazreti İsmail’i rüyasında kurban ederken görmüş ve oğluna Cenabı Allah’ın kendisini kurban için seçtiğini ve kurban edilmesi gerektiğini bildirmiş, o da buna teslimiyet göstermiştir. Hazreti İbrahim oğlu Hazreti İsmail’i kurban etmek istemiştir fakat Cenabı Allah onun imtihanı kazandığını ve oğlu yerine bir koçu kurban etmesi noktasında bir kolaylık sağladığını görmekteyiz.” dedi.

“BİZLERE KURBAN TAVSİYE EDİLMİŞ”

Kurbanın bu şekilde süregeldiğini vurgulayan Durmuş, “Bizler Hazreti Peygamberin ümmetiyiz. Hazreti Peygamber bizlere kurbanı tavsiye etmiştir. Hanefi dışında üç mezhebe göre müekked sünnet, Hanefi mezhebine göre de maddi durumu iyi olan insanların kurban vermesi vaciptir. Tabi burada insanların niyeti çok önemlidir. Cenabı Allah Kur’an’ı Kerim’de, ‘Kestiğiniz etlerin ne etleri ne kanları Allah’a ulaşamaz. Allah’a ulaşan sizin takvanızdır, sizin o halisane niyetlerinizdir.’ buyurmaktadır.” diye konuştu.

????????????????????????????????????

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.