“Madde bağımlılığına arkadaşlar yüzünden bulaştım”

İstanbul’dayken henüz küçük yaşlarda edindiği kötü arkadaş çevresi yüzünden madde bağımlılığına bulaşan genç, HÜDA PAR üyesi gençler sayesinde bağımlılıktan kurtulduğunu belirtti.

“Madde bağımlılığına arkadaşlar yüzünden bulaştım”
Yayınlama: 23.05.2024 11:46:22
103
A+
A-

Bağımlılıktan kurtulmanın iyi arkadaş çevresiyle mümkün olabileceğini ifade eden genç, madde bağımlılarına ise çağrıda bulundu. Batman’da ikamet eden 32 yaşındaki Bilal Acet, uyuşturucu bataklığına düşen binlerce gençten yalnızca biri. Evli ve üç çocuk babası olan Acet, uzun yıllar kullandığı madde bağımlılığından nasıl kurtulduğunu, yaşadığı sıkıntıları ve pişmanlıklarını anlattı.

“UYUŞTURUCU AKLI ESİR ALIYOR”

Uyuşturucu kullanmaya henüz küçük yaşlarda başladığını, bunda da kötü arkadaş çevresinin etkili olduğunu belirten Acet, uyuşturucu yüzünden hem ailesinin hem de kendisinin büyük sorunlar yaşadığını ifade etti. Uyuşturucunun aklı esir aldığını, kişiyi tasmalı bir hayvana dönüştürdüğünü vurgulayan Acet, uyuşturucu temin etmek için çocuğunun böbreğini satan insanlara bile şahit olduğunu kaydetti. Acet, “27 sene İstanbul’da yaşadım. Bu sürede uyuşturucu bağımlısı bir gençtim. Bu bağımlılık sürecinde bela, musibet, sıkıntılar, aile sıkıntıları da beraberinde geldi. Uyuşturucuya başlamamdaki süreç tabi ki arkadaş ortamıydı. Anne ve baba nasihatini arka planda tutarak arkadaşlara özenmemle bu süreç başladı. Uyuşturucu bağımlısı gençlerin uyuşturucu illetine düşmemesi için başta türbin liderleri dediğimiz ağabeylerin önemli bir rol oynaması gerekir. Çünkü bulunduğum arkadaş ortamında bunlar benim özenmeme sebep olmuştu” dedi.

“GÖZÜMÜN ÖNÜNDE ÖLENLER OLDU”

Uyuşturucudan kurtulma serüvenini anlatan Acet, “Uyuşturucu beraberinde kavgalar, yaralanmalar getirdi. Gözümün önünde ölen insanlar oldu. Bir babanın küçücük kızıyla uyuşturucu satın almaya gelmesi beni derinden etkiledi. Dünyayı insanın hizmetine sunan Allah’a karşı kendimi ihanet etmiş gibi hissediyordum. Babanın bebeğiyle uyuşturucu satın alması benim hüngür hüngür ağlamama sebep oldu. Uyuşturucu için hanımını gözünden çıkaran insanlara şahit olduk. Sırf uyuşturucu temin etmek için çocuğunun böbreğinden vazgeçen insanlara şahit oldum” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.