Meslek tanıtım etkinlikleri devam ediyor

Meslek tanıtımı etkinlikleri kapsamında Batman Atatürk İlkokulu öğrencilerine yönelik meslek tanıtım etkinlikleri devam ediyor.

Meslek tanıtım etkinlikleri devam ediyor
Yayınlama: 29.05.2024 12:52:02
42
A+
A-

Öğrencilerin mesleki bakımdan daha sağlıklı kararlar almaları için yapılan söyleşilerle, yarının büyükleri minik öğrencilere bilgi veriliyor. Atatürk İlkokulu sınıf öğretmeni Siraç Akçay, “Büyük fedakarlıklarla okula gelen velilerimiz, minik yavrularımıza meslekleri ile ilgili genel bilgiler vererek etkinliğimize katkı sağlayarak ileride merak ettiği ve seçeceği mesleği belirlemelerine yardımcı oluyorlar. Meslekleri seçerken kendimizi mutlu edecek ortamı da tercih ettiğimizi bilmeliyiz. Bu nedenle, seçilecek doğru meslek bizi hayat boyunca mutlu edebilecek veya yanlış meslek seçimi de bir o kadar mutsuzluğumuza yol açabilecek” dedi.

TP’NİN ÇALIŞMA YÖNTEMİNİ ANLATTI

Meslek tanıtım etkinlikleri kapsamında öğrencilerine yönelik düzenlenen söyleşiden de bahseden sınıf öğretmeni Akçay, “Öğrencimiz Yusuf Talha Soyoral’ın Türkiye Petrolleri’nde görev yapan velisi Ali İhsan Soyoral, öğrencilerimizle buluştu. TP’de çalışmak için nasıl bir çalışma yöntemi izlediğini anlatarak başarılı olabilmek için kendi eğitim hayatından örnekler verdi. Planlı ve sistemli bir çalışma temposuyla  başarıya ulaşmalarının mümkün olacağını anlattı. TP’de petrol, makina ve elektrik mühendisliği olmanın ve devletimize hizmet etmenin güzel bir duygu olduğunu söyleyerek bu mesleği seçtiği için mutlu olduğunu belirtti. Mesleklere yönelik yoğun soruları büyük özveri ile cevapladı” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.