Tarihi Avuska köprüsünde spor yaptılar

Batman’ın Beşiri ilçesindeki gençler, Garzan çayının üzerinde bulunun tarihi ‘Auska’ köprüsü yakınlarında bahar şenliği etkinlikleri kapsamında su sporlarıyla buluştu.

Tarihi Avuska köprüsünde spor yaptılar
Yayınlama: 28.05.2024 12:54:53
36
A+
A-

Beşiri Kaymakamlığının destekleriyle, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünün koordinasyonunda yapılan ‘Beşiri Gençliği Su Sporları İle Buluşuyor Bahar Şenliği’ ilk olmasına rağmen büyük ilgi gördü. Garzan Çayı üzerindeki tarihi Avuski Köprüsü mevkiinde yapılan bahar şenliği yapmalarındaki amaçlarının ilçedeki gençlerin su sporlarını tanımalarının sağlamak olduğunu belirten Beşiri Gençlik Spor İlçe Müdürü Celal Altun, sporla boğulma vakalarının önüne geçmek istediklerini söyledi. Müdür Altun, “Asıl amacımız bölgede meydana gelen boğulma vakalarının önüne geçmek için gençlerimizin su sporları konusunda bilinçlenmelerini sağlamaktır. Onların bu alandaki yüzme, kano eğitimi, tüplü dalış ve scubaya gibi alanlara yönlendirilerek eğitim almalarını sağlanmaktır. Beşirili gençlerimiz boş zamanlarını değerlendirebilecek yeni bir sosyal ve sportif yaşam alanlarının oluşturulması için hazırlanacak projeler için alt yapının oluşturulması olarak belirlenmiştir” dedi.

“BEŞİRİ SU SPORLARININ MERKEZİ OLACAK”

Beşiri ilçesinde ilk kez yapılan ‘Beşiri Gençliği Su Sporları İle Buluşuyor Bahar Şenliği’ etkinliklerini anlamlı ve güzel bulduklarını belirten Beşiri Kaymakamı Muhammed Yılmaz, bunun devamının geleceğini söyledi. Etkinliğe katılarak gençlere destek olan Kaymakam Yılmaz, “Geleceğimizin teminatı olan çocuk ve gençlerimizi psikolojik, sosyal ve fizyolojik olarak hayata hazırlanması için sporun önemi çok büyüktür. Özellikle ilçemizde su sporlarının tanıtımının yapılarak gençlerimizin bu sporlara yönlendirilmesini önemsiyorum. Çünkü bu tür sportif faaliyetler çocuk ve gençlerimizin gelişimini sağladığı gibi, ilçemizin tanıtımına da katkı sağlayacaktır. Burada olduğum süre içerisinde bu gibi faaliyetlere ağırlık verip, çocuk ve gençlerimizin gelişimine, İlçemizin tanıtımına katkı sağlayacak faaliyetlere daha çok ağırlık vereceğiz. Bununla beraber bizim buradaki görevimiz bittikten sonra da bu gibi faaliyetlerin artarak devam etmesini özellikle istiyorum” diye konuştu.

100 GENÇ KATILIM SAĞLADI

Etkinliğe, Beşiri ilçesinde bulunan lise ve ortaokulda okuyan 100’e genç katılım sağladı. Gençler ilk kez kano sürerek keyif yaptı. Etkinlik sürüşü sırasında büyük bir heyecan yaşayan öğrenciler, “İlk defa kano ile tanıştık ve su sporları konusunda farkındalığımız arttı. Bu gibi faaliyetlerin artarak sürmesini diliyor, emeği geçen başta Beşiri Kaymakamı Muhammed Yılmaz’a, Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk’e, Beşiri Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Celal Altun’a ve emeği geçenlere teşekkür ederiz” ifadelerinde bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.