Tatlıda fiyat istikrarı

Batman’da tatlıcı esnafı, yılbaşı öncesinden beri tatlı fiyatlarına müdahale etmediklerini belirtip mevcut fiyatların uzun süredir aynı olduğunu ifade etti.

Tatlıda fiyat istikrarı
Yayınlama: 13.05.2024 12:46:00
224
A+
A-

Batman Telekom İl Müdürlüğü yanında hizmet veren ‘Tatlıcı Suat Usta’ isimli imalathanesinde lezzetli tatlılar pişiren Suat Kılıç, “Tatlı fiyatlarımız uzun süredir aynı şekilde devam ediyor. Halka tatlımız 80 TL’ydi, şimdi de 80 TL’dir. Keza tulumba tatlımız da yine 80 TL ve taş kadayıfımız da 100 TL olarak fiyatını muhafaza ediyor. Bu fiyatlar geçen sene 2023’ün Ekim ayından beri böyle. Üstelik halen zam yapmayı düşünmüyoruz. Çünkü fiyatlarını yükseltirsek vatandaşımız tatlı almakta zorlanıyor. Ekonomik dalgalanmalara ve maliyetlerin günden güne daha da yükselmesine rağmen biz elimizden geldiğince aynı tarifeden tatlı satış yapmaya devam edeceğiz” dedi.

“İŞLERİMİZ FENA DEĞİL”

Her şeye rağmen işlerinin şuan için fena olmadığını belirten çeyrek asırlık deneyimli tatlıcı Suat Usta, “Zaten Ramazan Bayramında da beklentimize yakın bir satış rekoltesine ulaşmıştık. İnsanlarımız rahatlıkla evine, ailesine, çoluk-çocuğuna tatlı götürebilsinler diye kar marjımızdan bir nevi feragat ediyoruz. Sonuçta halkımız tatlı alamayacaksa bizim yüksek zamlarla tatlı satışı yapmamızın bir manası olamaz. O yüzdendir ki, yılbaşından beri, hatta öncesinden, 2023 Ekim ayından şimdiye kadar fiyatlarımızı sabit tutmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.