“TPAO emekçisinin sesini duyun”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, TBMM’de düzenlediği bir basın toplantısıyla TPAO işçilerinin sorunlarını dile getirerek yetkililere çözüm için çağrıda bulundu.

“TPAO emekçisinin sesini duyun”
Yayınlama: 06.05.2024 16:21:20
54
A+
A-

TPAO işçisinin 70 yıldır emeğiyle katla değer ürettiğini belirten milletvekili Ekmen, “Türkiye Petrolleri, 70 yıl boyunca ürettiği katma değerle ülkenin kalkınmasında önemli bir rol oynamıştır. Türkiye Petrollerinin çıkardığı petrol ve doğalgaz, canla başla çalışan işçinin alın teriyle değere dönüşmektedir. Karadeniz’de keşfedilen doğalgazda, Gabar’da çıkarılan kaliteli petrolde Türkiye Petrolleri işçisinin emeği vardır. Şırnak bölgesinde/Gabar’da günlük üretimin 40 bin varile, Batman’da 45 bin varil günlük üretime çıkılmasında en büyük pay TPAO işçisinindir. Türkiye Petrolleri emekçisinin değil ödül ve teşekkür, emeğinin dahi karşılığını alamaması enerji politikalarında büyük bir çelişkiye işaret etmektedir” dedi.

“TASARRUF İŞÇİDEN BAŞLAMAZ”

Milletvekili Ekmen, yetkili mercilere şu sözlerle seslendi: “Sayın Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, TPAO Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu tasarruf işçiden başlamaz. Tasarruf işçinin emeğinden başlamaz. Tam aksine işçinin emeği fazlasıyla memnun edici bir şekilde verilir ki üretim daha da artsın. İşçilerimizin üniversite öğrencilerini işçilerimizin mutfak giderlerini kısarak Türkiye Petrolleri zengin olmaz, Türkiye Cumhuriyeti zengin olmaz. Lütfen tasarruf kalemlerinin değil israftan, yolsuzluktan, gösterişten tasarruf edin. Makam arabalarına tasarruf edin. Yüzlerce arabalık konvoylardan tasarruf edin. Özel uçaklarla seyahat etmekten tasarruf edin. İşçilerimizin fazla mesai ücretlerinden tasarrufa hiçbir vicdan onay vermez” diye konuştu.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.