Üniversite öğrencilerinden ‘çadır nöbeti’

Batman Üniversitesi öğrenci ve akademisyenleri, düzenledikleri kitlesel basın açıklamasıyla siyonist işgal rejiminin Gazze’de yaptığı soykırıma karşı ‘Kampüs İntifadası’ başlattı.

Üniversite öğrencilerinden ‘çadır nöbeti’
Yayınlama: 09.05.2024 12:32:32
36
A+
A-

Batman Üniversitesi Merkez Kampüsünde düzenlenen basın açıklamasına STK temsilcileri, üniversite öğrencileri ve akademisyenler katıldı. ABD ve Avrupa’daki üniversitelerde öğrenci ve akademisyenler, siyonist işgal rejiminin Gazze saldırılarına tepki gösterirken Türkiye’deki üniversitelerde de Gazze katliamına tepkiler gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda Batman Üniversitesi’nde başlatılan ‘Kampüs İntifadası Çadır Nöbeti’ne katılan akademisyen ve öğrenciler basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını öğrenci toplulukları adına okuyan Taha Demir, 3 gün boyunca merkez kampüs bahçesinde Gazze’de yaşanan soykırıma ve katliamlara dikkat çekmek için çadırlarda nöbete devam edeceklerini belirtti.

“GAZZE’DE İNSANLIK KATLEDİLİYOR”

7 Ekim’den bugüne terör şebekesi tarafından yapılan sistemli soykırımın, insanlık tarihinin en kanlı vahşetleri ile devam etmekte olduğunu belirten Demir, “15 binden fazla çocuğun, 10 binden fazla kadının öldürüldüğü, hastanelerin hedef alındığı, yeni doğmuş bebeklerin vahşice katledildiği insanlık tarihinin en kanlı soykırımına karşı yeryüzündeki her bir bireyin insanlık onurunun sesi olarak tepki vermesi insan olmanın temel gereksinimlerinden biridir” dedi.

“İNSAN HAKLARI NEREDE?”

Tüm dünyanın gözü önünde çocuk, kadın demeden on binlerce masumun öldürülmesi ve iki milyona yakın insanın açlık ve kıtlıkla karşı karşıya bırakılmasından dolayı tepkiler gösterilmekte olduğunu belirten Demir, “Siyonizmin fonladığı siyasetçiler, devlet adamları bu tepkilere karşı şiddet uygulamaya başladılar. İnsani ve hukuki bir çerçevede gerçekleşen tepkileri şiddet yoluyla bastırmaya çalışan başta ABD ve Almanya olmak üzere Batı ülkelerini kınıyoruz. israil tarafından yapılan katliam ve soykırımların en büyük destekçisi olan ABD, Almanya ve diğer Batı yönetimlerinin bir yandan tüm dünyaya insan hakları, ifade özgürlüğü ve demokrasi dersi verirken, diğer yandan kendi içerisinde insanlık tarihinin en büyük vahşetlerinden birisine karşı insani tepkilerini gösteren öğrenci ve akademisyenlere yönelik sergilediği sert ve tahammülsüz tavrı kabul edilemez bulduğumuzu kamuoyuna ilan ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.