“Uyuşturucuyla mücadele önceliğimiz”

Uyuşturucuyla mücadelenin temel öncelikleri arasında olduğunu belirten Batman Valisi Ekrem Canalp, 2024 yılının ilk 4 ayında uyuşturucudan tutuklanan kişi sayısının 68’e yükseldiğini söyledi.

“Uyuşturucuyla mücadele önceliğimiz”
Yayınlama: 07.05.2024 15:33:46
Düzenleme: 07.05.2024 15:39
50
A+
A-

“NİSAN AYINDA 896 OLAY MEYDANA GELDİ”

Batman Valisi Ekrem Canalp, Nisan ayı içerisinde Batman genelinde gerçekleştirilen asayiş faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen basın toplantısında, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kaba ve İl Jandarma Komutanı Adem Taşkın da hazır bulundu. Geçen yıl nisan ayında 951 asayiş olayı meydana gelmişken bu Nisan ayında 896 asayiş olayının meydana geldiğini ifade eden Vali Canalp, iş yerinden, kurumdan ve evden hırsızlık, yan kesicilik, dolandırıcılık gibi 9 önemli suçtaysa geçen yılın Nisan ayına göre yüzde 34’lük bir düşüş yaşandığını belirtti.

“OLAYLARIN AYDINLATILMASI ARTTI”

Asayiş olaylarındaki aydınlatma oranlarının gün geçtikçe arttığını belirten Vali Canalp, “Olayları aydınlatma oranımız geçen yıl Nisan ayında yüzde 86 iken, bu yılki Nisan ayımızda yüzde 89’a yükselmiştir. Mahkemelerce haklarında yakalama kararı çıkartılan kişilere yönelik de gayretli şekilde devam etmektedir. Geçen yıl Nisan ayında 750 kişi yakalayıp mahkemelere, cezaevlerine teslim etmiş iken, bu Nisan ayında bu rakam bin 288’e çıkmıştır. Bu da yüzde 72’lik bir artışa karşılık gelmektedir. Esasen asayiş olaylarındaki hızlı düşüşlerdeki temel nedenlerinden bir tanesi de ‘suç makinesi’ diye tabir etmiş olduğumuz, suç işlemeyi alışkanlık haline getirmiş olan bu şekildeki aranan kişilerin yakalanarak cezaevlerine teslim edilmiş olmasıdır” dedi.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.