Vatandaş tamire yöneldi

Son zamanlarda birçok üründe yaşanan fahiş fiyat artışlarından en çok etkilenen sektörlerden biri de mobilya sektörü.

Vatandaş tamire yöneldi
Yayınlama: 08.05.2024 13:21:18
Düzenleme: 08.05.2024 14:11
50
A+
A-

Yüksek fiyatlardan dolayı yeni mobilya alamayan vatandaşlar ise tamire yönelmeye başladı. Batman’da mobilya tamir ve döşemelerini yapan sektör temsilcileri, mobilya ve kanepe fiyatlarında yaşanan fahiş artışlardan dolayı vatandaşın eski koltuk ve mobilyalarını değiştirmek yerine tamir ettirmeye yönlendirdiğini söyledi. Vatandaşın bu şekilde yüksek maliyetten kaçındığını belirten sektör temsilcileri, 80 bin liralık koltuk takımını 20 bin liraya yenilediklerini, 25 bin liralık mutfak dolaplarını ise 2-3 bin liraya tamir ettiklerini belirti. Daha önde ayda 3-4 tane yeni mutfak dolabı ve bir yatak odası sattığını belirten mobilya ustası Osman Çiftçi, artan fiyatlardan dolayı halkın yenisini almak yerine tamir etmeyi seçtiğini ifade etti. Mobilya ve kanepe sektöründe yaşanan durgunluğun tamire olan ilgiyi artırdığını ifade eden sektör temsilcileri, yetkililere yaşanan fahiş artışlara karşı çözüm bulmaları çağrısında bulundu.

“YÜKSEK FİYATLAR TAMİRE YÖNELMEYİ ARTIRDI”

Yüksek fiyatların halkı tamire yönlendirdiğini belirten mobilya döşeme ve tamir ustası Ebedin Emlük, “Koltuk ve mobilya sektöründe artık yenisi alınamıyor. Bu da haliyle tamire yönelmeyi artırıyor. Biz de buraya getirilen eski ürünleri yeniliyoruz. Şu anda koltuk, kanepe, sandalye, yatak odaları, şark odaları ve köşe takımlarını hem üretiyor hem kaplama yapıyor hem de tamirini yapıyoruz. Müşteri en düşük 15-20 bin liralık koltuk takımı alamadığı için eskisini buraya getirip onlara yarı fiyatının altında tamir ediyor ve kumaşını değiştirerek yeniliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Advert

“BİRÇOK MOBİLYACI ZOR DURUMDA”

Artan mobilya fiyatlarından dolayı çoğu vatandaşın artık değişim yerine tamire yöneldiğini ifade eden mobilya ustası Osman Çiftçi, “Vatandaş bozulan mobilya kapaklarını, menteşelerini ve raylarını değiştirmeye başladı. Hâlbuki daha önce böyle arızalı mobilyaları kimse tamir etmez yenisini yaptırırlardı. Artan fiyatlardan dolayı çoğu kişi tamir yoluna gitmeye başladı. Hatta kendileri gelip bizden parçaları alıp değiştiriyorlar. Bundan dolayı birçok mobilyacı zor durumdadır. Devletten talebimiz bu artışlara çözüm bulmalarıdır.” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.