“Dünya teknolojiyle yatıp kalkıyor”

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından Batman’da ‘Scientix Projesi STEM Eğitimi Çalıştayı’ düzenlendi.

“Dünya teknolojiyle yatıp kalkıyor”
Yayınlama: 03.06.2024 16:52:31
58
A+
A-

Bilimin, teknolojinin, mühendisliğin ve matematiğin gücünü bir araya getirerek, geleceğin inovasyonlarını keşfetmek amacıyla gerçekleştirilen çalıştaya katılımcılar yoğun ilgi gösterdi. Hatice Nasıroğlu konferans salonunda düzenlenen programa Milli Eğitim İl Müdürü Mahmut Kurtaran, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Çankaya, MEB YEĞİTEK Scientix Türkiye Koordinatörü Dr. Tunç Erdal Akdur, öğretmenler,  akademisyenler, yabancı misafirler,  okul yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. Açılış konuşmasında Milli Eğitim İl Müdür Yardımcısı Hasan Çankaya yapay zekanın önemine değindi.

“KENTE 150 BECERİ ATÖLYESİ KAZANDIRILACAK”

3-6 Haziran 2024 tarihlerini kapsayacak eğitim çalıştayında konuşan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, “Sayın Valimiz Ekrem Canalp’in tasarı ve beceri atölyelerini tekrar Batman’ın gündemine alması ve çok kısa süre önce 50 tanesini hizmete sunması, önümüzdeki 2024-2025 öğretim yılı ve bir sonraki 2025-2026 öğretim yılında da 50’şer adet olmak üzere toplam 150 adet tasarı ve beceri atölyesini ilimize kazandırdığı için kendisine çok teşekkür ediyorum. Teknolojinin ve imkanların olması tek başına birşey ifade etmiyor, burada fedakar öğretmenlerimizin bunları çocuklarımızın istifadesine sunmak için yapacağı çalışmalar en önemlisi de budur. İlimizde bu teknolojiyle ilgili aslında dünyada da, gelecekte ülkemizde de bir farkındalık, bir heyecan oluşmuş. Dünyada zaten gelişmiş ülkeler bu teknolojiyle yatıp kalkıyorlar” diye konuştu. MEB Yeğitek Scientix Türkiye Koordinatörü Dr. Tunç Erdal Akdur’un Scientix Projesi ve Scientix Portalı tanıtımının ardından program eTwinning Proje sergisi ziyaretlerinin ardından son buldu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.