Haşerelerle mücadele tüm hızıyla sürüyor

Batman Belediyesi Eş Başkanı Gülistan Sönük, son günlerde tarım alanlarındaki hareketlenmeden kaynaklanan çekirgelerin kent merkezine yönelmeleri konusunda yapılan spekülasyon ve haksız eleştirilerin farklı amaçlarla yapıldığını belirtti.

Haşerelerle mücadele tüm hızıyla sürüyor
Yayınlama: 11.06.2024 12:36:35
29
A+
A-

Batman genelinde 45 mahallede haşerelerle mücadelenin tüm hızıyla sürdüğünü belirten Belediye Eş Başkanı Sönük, “Hem araçlarla hem de şikâyet bildirilen yerlerde seyyar ekiplerle sürekli olarak ilaçlama faaliyetlerimiz sürdürülmektedir. Mevsimsel şartlardan kaynaklanan Çekirge popülâsyonundaki artış tarım alanlarındaki hareketlilikten kaynaklanmaktadır.  Çekirge ile mücadelenin tarımsal alanlarda yapılması zorunluluğu bulunmaktadır. Bu konu ile ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanlığının çekirge ile mücadele (Devlet Yardımı Mücadelesi) başlıklı kendi sitelerinde yayımlanan açıklaması bulunmaktadır. Açıklamada “T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI Çekirge Mücadelesi (Devlet Yardım Mücadelesi): Geniş ve toplu alanlarda yayılış gösteren ve topluca mücadelesi gereken zararlı organizmalara karşı girdileri kısmen Devletçe karşılanan ve mücadelesi çiftçiler tarafından yapılan mücadele şeklidir. İlkbahar aylarında yurdumuzda çöl çekirgesi akını olabileceği ihtimali düşünülerek gerekli tedbirler alınmaktadır. Tehlike söz konusu olduğu takdirde keşif, takip ve mücadele organizasyonu ile mücadelenin zamanında yapılması sağlanacaktır. Gerektiğinde teknik eleman ve vasıta ihtiyaçları diğer illerden karşılanabilecektir” denilmektedir. Bu gerçeğe rağmen bazı çevrelerin yaptıkları açıklamalar iyi niyetten uzaktır” dedi.

Batman Belediyesinin elindeki imkânları halkın hizmetine sunmak için var gücü ile çalıştığını belirten Sönük, “Hizmet konusunda kimsenin şüphesi olmasın. İlk günden beri söylediğimiz gibi halkımızla birlikte belediyenin her kuruşunu bu kent ve bu kentin insanları için kullanacağız” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.