“Kitap okuma oranı yüksek”

Batman Endüstri Meslek Lisesi yanında kitap satışı yapan Ahmet Timur isimli genç, Batman’da kitap okuma oranının diğer illere kıyasla iyi durumda olduğunu ifade etti.

“Kitap okuma oranı yüksek”
Yayınlama: 05.06.2024 11:48:49
62
A+
A-

Batman’da yaklaşık 3 yıldır kitap sattığını ve geçimini de kitaplarla sağladığını belirten Timur, “Kitapların fiyatı 50 ila 100 TL arasında değişiyor. Tabii geçen seneye oranla fiyatlar baya artmış durumda. Yani yüzde 100’lük bir fark oluştu. Örneğin geçen sene 20 TL’den sattığımız bir kitabı bugün 40-50 TL’ye satıyoruz; 50 TL’ye sattığımızı ise bugün 90-100 TL’ye satıyoruz.

“EN ÇOK ÖYKÜ KİTAPLARI ALIYORLAR”

Batman’da en çok öykü kitaplarının satıldığına dikkat çeken 29 yaşındaki kitapçı Timur, “Roman, şiir kitabı veya felsefik kitaplar olsun, her kategoride kitap satışı yapıyoruz ama şuan itibariyle Batman’da ekseriyetle öykü kitaplarında yoğun satışımız var. Batmanlılar öykü kitapları başta olmak üzere roman, şiir ve klasiklere de baya ilgi gösteriyor” dedi.

“18-25 YAŞ ARASI İNSANLARIN İLGİSİ FAZLA”

18 ila 25 yaş arasındaki kitlenin daha fazla kitap alıp okuduğunu kaydeden Timur, “Herkesimden, her yaştan insanlar gelip kitap alıyor ama daha çok 18-25 yaş arası insanların kitaplara yoğun bir ilgisinin olduğunu söylemek mümkün. Batman’da kitap okuma oranı iyi durumda. Çevredeki birçok ilden daha yüksek bir okuma oranına sahip ama Tunceli’yi bu konuda geçemedik. Tunceli kitap okuma oranı oldukça yüksek olan illerimizden bir tanesi” diye konuştu. Kitapseverlerin kendisine @ahmettimur7221 ve @mezopotamya72210 isimli instagram sayfaları vasıtasıyla iletişime geçebileceklerini de sözlerine ekledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.