Pervari balı ondan sorulur

Siirt’in Pervari ilçesinde üretilen balları Batman’da satışa sunan Reşat Öztunç, Pervari balının çok kaliteli olduğunu ve tümüyle organik olduğunu belirtti.

Pervari balı ondan sorulur
Yayınlama: 11.06.2024 12:38:15
93
A+
A-

İçinde şeker olmayıp tümüyle doğal olduğunu kaydeden Öztunç, “Ballarımız hakikî, sade kara kovan balıdır. Kilosunu 750’ye, kutu olarak da bin 500 TL’den vatandaşlarımıza sunuyoruz” dedi.

“20 YILDIR BAL SATIYORUM”

Aslen Siirtli ama uzun zamandır Batman’da ikamet ettiğini hatırlatan 45 yaşındaki balcı Öztunç, “Ben bu işi yaklaşık 20 yıldır yapmaktayım. Balımızda onlarca şifalı bitki vardır. Çünkü Pervari taraflarında türlü türlü çiçekler, bitkiler var. Buralara konan arılar bala tüm lezzeti, benzersiz şifa kaynağını ve doğallığı katıyor. Bu da çok kaliteli ve şifa deposu bir balın ortaya çıkmasını sağlıyor” dedi.

“BALI SOFRADAN EKSİK ETMİYORUM”

Bal tüketiminin insan sağlığına sayısız faydalar sağladığını kaydeden Babil Plaza karşısındaki Şehmus Çay Evi müdavimlerinden emekli eğitimci Beşir Oğuz, “Ben sıklıkla bal tüketmekteyim. Reşat kardeşimiz buraya uğradığında gerekli oranda bal satın alarak evimin yolunu tutuyorum. Pervari balı sadece bölgemiz veya Türkiye ile sınırlı değil, dünyaca ünlüdür. Biz de bu nimeti soframıza taşıyarak sağlıklı bir yaşam sürdürmeye çalışıyoruz. Faydalarının çokça olduğu balın herkes tarafından tüketilmesini özellikle tavsiye ediyorum. Çünkü balın faydaları saymakla bitmez” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.