Sason’a çıkarma yaptılar

Batman Valisi Ekrem Canalp, çeşitli toplantılara ve ilçe Halk Kütüphanesi’nin temel atma törenine katılmak üzere Sason ilçesini ziyaret etti.

Sason’a çıkarma yaptılar
Yayınlama: 09.06.2024 11:16:56
67
A+
A-

Vali Canalp, Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ve Sason Kaymakamı Murat Mete ile birlikte 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Sason Belediye Başkanlığı’na seçilen İrfan Demir’i ziyaret ederek, görevinin hayırlı olması temennisinde bulundu. İlçe belediyesi ziyaretinin ardında çarşı esnafını ziyaret eden Vali Canalp, vatandaş ve esnaf ile bir süre sohbet ederek, sorun ve taleplerini dinledi.

SASON’A MODERN KÜTÜPHANE

Vali Canalp ve beraberindekiler daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İl Özel İdaresi’nin işbirliği ile ilçeye kazandırılacak olan modern Halk Kütüphanesi’nin temel atma törenine katıldı. Yaklaşık 3 bin 125 metrekaresi kapalı almak üzere toplam 5 bin 511 metrekare arsa üzerine inşa edilecek olan İlçe kütüphanesi, 930 kişilik kapasiteye sahip, içerisinde çocuk kütüphanesi, ihtisas kütüphanesi, 286 kişilik konferans salonu, resim, müzik ve sanat atölyeleri, yetişkin kütüphanesi, okuma araştırma salonu, açık hava sinema gösteri alanı, amfili oturma alanı ve kafeterya hizmetlerini barındırıyor. Temel atma töreninde konuşan Vali Canalp Türkiye’de genç nüfusun en yoğun olduğu illerden bir tanesinin Batman olduğunu ve her hafta yaklaşık dört yüz elli gencin on sekiz yaşına bastığını ifade etti.

KÖYDES DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

Köylerin Altyapısının Desteklemesi Projesi (KÖYDES) Tahsisat Komisyonu Değerlendirme Toplantısı Vali Ekrem Canalp başkanlığında yapıldı. İlçe Jandarma Komutanlığı toplantı salonunda yapılan toplantıya Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve ilgili Kamu Kurum Müdürleri katıldı. Toplantıda Batman merkez ve ilçelerde köylerin altyapı, yol ve su yatırımlarının yanı sıra eğitim, sağlık, tarımsal destekler ve spor alanında hayata geçirilecek projeler değerlendirilerek, masaya yatırıldı. Sason ilçe ziyaretinde Vali Canalp’e İl Emniyet Müdürü İbrahim Kaba, İl Jandarma Komutanı Albay Adem Taşkın, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, kamu kurum müdürleri eşlik etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.