Sıcak hava etkisini artırdı

Batman’da hava sıcaklığı 43 dereceyi gördü. Güneş ışınlarından korunmak isteyenler ve sıcaktan bunalan vatandaşlar, parklardaki ağaçların gölgesine geçti.

Sıcak hava etkisini artırdı
Yayınlama: 09.06.2024 11:12:55
65
A+
A-

Güneşin etkisiyle sıcaktan bunalan Batmanlılar, ağaç gölgelerinde oturup, serinlemeye çalıştı. Kentin en yoğun yerleri ve işlek caddeleri güneşin yoğun hissedildiği zamanlarda boş kaldı. Kimi vatandaşlar gölgelik alanlarda oturup dinlenmeyi tercih ederken, bazıları da parktaki çeşmelerde serinlemeye çalıştı.

“GÖLGE BİLE ÇOK SICAK”

Serinlemek amacıyla parkta dondurma yediğini yemeye gediğini belirten Nezir Avşin, “Batman havası çok sıcak olduğu için parka geldim ve dondurma yedim. Hava çok sıcak olduğu için öğlenden sonra saat 16.00 civarlarında biraz serinlemek için parka geliyorum. 13 sene İstanbul’da kaldım oranın havası buradan daha serindi. Bir seneden fazladır buraya geldim ve burada hava çok sıcak. Güneşten korunmak için gölgeye geldim ama yine de sıcak. Ama yine de idare ediyorum. Allah yardımcımız olsun.” ifadelerini kullandı.

“NE YAPACAĞIMIZI ŞAŞIRDIK”

Sıcaklıkların birden geldiğini belirten Ahmet Keleş, “Batman’da havalar birden çok ısındı. Bahar aylarını görmedik. Üç ay bahar ayları yağmurlu ve soğuk geçti ve birden havalar çok ısındı. Sıcaklardan dolayı ne yapacağımızı şaşırdık. Klimadan rahatız olduğum için dışarı çıkıyorum ve nerde bir gölge, serin bir yer varsa oraya gidiyorum. Burada doğanlar buranın sıcağına alışmışlar ama ben yayla ve köylerde kaldığım için bana çok sıcak geliyor” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.