Türkiye finallerine isimlerini yazdırdılar

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün 2023-2024 okul sporları faaliyet programında yer alan küçük kızlar, yıldız kızlar ve yıldız erkekler basketbol kategorilerinde Borsa İstanbul Belde Ortaokulu 3 farklı dalda Türkiye finaline yükselerek adeta tarih yazdı.

Türkiye finallerine isimlerini yazdırdılar
Yayınlama: 02.06.2024 13:18:24
19
A+
A-

BAŞARIYA DOYMAYAN DEVLET OKULU

Batman Borsa İstanbul Belde Ortaokulu yıldız kız ve yıldız erkek basketbol takımlarından sonra, küçük kızlar basketbol takımı da Türkiye’nin en iyi 8 takımı arasına kalarak, Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı. Daha önce yapılan il ve bölge şampiyonalarında gruplarından şampiyon olarak çıkmayı başaran küçük kızlar basketbol takımı Gaziantep ilinde gerçekleştirilen yarı final müsabakalarında karşılaşmış olduğu tüm rakiplerini yenerek grubundan lider çıkmayı başarmıştı. 2023 -2024 sezonunda hem yıldız kızlarda hem de yıldız erkeklerde son 8 kalan okulun basketbolcuları, küçük kızlar kategorisinde de bu başarıyı göstererek aynı okuldan 3 kategoride Türkiye finallerine katılan tek devlet okulu olarak büyük bir başarıya imza attılar.

FİNAL 3-7 HAZİRAN’DA SİNOP’TA

Okulun beden eğitimi öğretmeni Özgür Pişkin, başarılarını programlı ve disiplin çalışmaya borçlu olduklarını söyledi. Pişkin yaptığı açıklamada; “Bu başarıya ulaşmak için uzun yıllardır İl Özel İdare Spor Kulübü ile birlikte yaptığımız protokol kapsamında çalışmalarımızı sürdürüyorduk. Şükürler olsun ki; Türkiye Finallerine kalarak hedefimize ulaştık. 3-7 Haziran 2024 tarihleri arasında Sinop ilinde yapılacak. Türkiye finallerinde ’de ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Bu başarı gurur ve onur verici. Her zaman yanımızda olan Valimiz Ekrem Canalp’e, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Mehmet Şafi Özperk’e, işbirliği protokolü yaptığımız İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdülkadir Özer’e, değerli antrenörlerimiz Heybet Nasıroğlu ve Hüsnü Genç’e, okul müdürümüz Hamdi Baltacı’ya, maddi ve manevi olarak yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.