‘Yeşil Pansiyon’ projesine özel ödül

Batman genelinde 5’ncisi düzenlenen Teknik Proje Yarışmasına ‘Yeşil Pansiyon’ projesiyle katılan Cezeri Anadolu Lisesi, jüri özel ödülüne layık görüldü.

‘Yeşil Pansiyon’ projesine özel ödül
Yayınlama: 03.06.2024 13:15:25
63
A+
A-

Mayıs ayında düzenlenen yarışmada okullar çeşitli projeler ortaya koyarak bilime katkı sundu. İnovasyon, teknik, yapay zeka gibi başlıklarda yarışan okullar, geleceğin gençlerin elinde olduğunu kanıtladılar. Yarışmaya ‘Yeşil Pansiyon’ projesiyle katılan Cezeri Anadolu Lisesi, jüri özel ödülüne layık görüldü.

“ATIK YAĞ TOPLAMA ALANLARI OLUŞTURDULAR”

Proje danışmanı biyoloji öğretmeni Sinem Uslu Karakuş, projenin yeşil kaynaklar kullanan yurtlar tasarlamak için yapıldığını belirtti. Projede çalışan öğrenciler yenilenebilir enerji kaynakları kullandıkları doğa dostu kamu kuruluşları oluşturmayı amaçladıklarını anlattılar. Bu kapsamda birebir ölçekli tasarladıkları yurt maketini güneş enerjisi, rüzgar enerjisi ile tesis ettiler. Ayrıca yağmur suyu depolama alanları, ekim dikim alanları, geri dönüşüm alanları ve biyo yakıt üretimi için atık yağ toplama alanları oluşturdular. Çok kapsamlı yeşil pansiyon projeleri jüri tarafından ilgiyle karşılandı ve derece ile ödüllendirildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.