Senaryolarını filmleştiriyorlar

Batman Valiliği ve Batman Belediyesi tarafından 4 ay önce organize edilen ‘Batman Film Günleri’ etkinlikleri meyvesini vermeye başladı.

Senaryolarını filmleştiriyorlar
Advert
Yayınlama: 03.07.2024 13:08:58
174
A+
A-

Etkinliklerin önemli parçası olan ‘Batman Sinema Akademisi’ mezunları, şimdi de kendi yazdıkları senaryoları bir bir filmleştirmeye devam ediyorlar. Akademi sonrasında kurdukları Batman Sinema Kulübü’nde çalışmalarını sürdüren Batmanlı sinema tutkunları, Gûz ve Avcı’dan sonra Fötr isimli 3. kısa filmlerini de tamamladılar.

ÇEKİMLER KOZLUK’TA YAPILDI

Çekimleri Batman’ın Kozluk ilçesinde tamamlanan ‘Fötr’ filminin senaryosunu Nihat Çelik yazdı. Yönetmenlik koltuğunu ise başrol oyuncusu Osman Açan ile paylaştı. Filmin görüntü yönetmenliğini ise Veysel Seçen üstlendi. Çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulunan filmin yönetmen ve yapımcılarından Osman Açan, “Batman Sinema Kulübü üyeleri olarak 3. kısa metrajlı sinema filmimizi bitirmenin heyecanını yaşıyoruz. Filmimiz 23 uluslararası film festivalinde yarışmaya başladı. Ödül alacağına inanıyoruz” dedi.

“BATMAN, ADETA DOĞAL BİR SET ORTAMI”

Batman’da sinemaya gönül vermiş, farklı meslek dallarından donanımlı ve çok yetenekli üyelerinin olduğuna dikkat çeken Açan, “Güzel şehrimiz Batman’ın her yeri adeta doğal bir set ortamı. Kulüp üyelerimizle kısa sürede organize olup film seti kurabilecek donanımdayız. Bu arada bize büyük destek veren, sinemaya gönül vermiş Lens Prodüksiyon yetkilileri Yasir Eli ve Fadıl Ergin’e minnettarız. Kurdukları film setini, üyelerimiz için adeta bir üniversite kampüsüne çevirdiler. Kulübüm adına onlara teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.

Advert

DESTEK İSTEDİ

Batman’ı ve Türkiye’yi uluslararası festivallerde sinemamızla güçlü bir şekilde temsil etmeye devam edeceklerini belirten Açan, Batman Valiliği, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve STK’lardan da destek beklediklerini belirtti.

FİLM KONUSU:

Cumhuriyet döneminin ilk yıllarına uzanan filmin hikayesi, dönemin ücra köylerinden (Hezzo- Kozluk) birinde geçiyor. Yaşanan değişimlere fötr şapka ve Türkçe ezan üzerinden bakış atan filmin başrollerini Osman Açan, Asiye Eker, Nihat Çelik, Bayhan Ekici, Menaf Çelik, Zekeriya Öz, İslam Gök, Yusuf Kaplan, Zeki Akın, Ömer Çeken, Mustafa Acar, Ziver Demir ve Mehmet Demir paylaşıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.