Batman Belediyesi’nde işten çıkarılan işçi sayısı 100’e ulaştığını belirten Genel- İş Batman Şube Başkanı Narin Erol, “İşten çıkarmaların devam edip etmeyeceğini bilemiyoruz, halen o korkumuz sürüyor” dedi.
“ADALETİN YERİNİ BULMASINI İSTİYORUZ”
Belediyeden işten çıkarmaların her Cuma günü yaşandığını belirten Genel- İş Batman Şube Başkanı Narin Erol, “Çok şükür ki bu Cuma günü bir işten çıkış olayı gerçekleşmedi. Bunlara yenilerini eklerler mi? Hala o korkumuz sürüyor. İnşallah bu korkularımız boşa çıkar ve işten çıkarılanlara yenileri eklenmez. Ama sayımız şu anda 100. İlk 5 otobüs şoförüyle birlikte sonrasında yılbaşından bugüne kadar atılan 95 işçi ile birlikte sayımız 100. İnşallah tek bir tanesi daha atılmaz. Umarım adalet yerini bulur ve işten çıkarılan tüm arkadaşlarımız en yakın zamanda kendi işlerine geri dönerler” dedi.
“BU MESELE BATMAN’IN MESELESİDİR”
Bu konunun bütün Batman’ı ilgilendiren bir durum olduğunu belirten Başkan Erol, “Bu işçilerin işten atılmasıyla esnafın mağduriyeti, işçilerin mağduriyeti söz konusu. Bu mesele Batman’ın meselesidir. Batman’ı ilgilendiren konularda da gerçekten bu tepkinin devam etmesini ve vicdan sahibi tüm kesimlerin bunu kabul etmemesini istiyoruz” diye konuştu. Genel- İş Sendikası Batman şubesinde işten çıkarılan işçilerle bir araya gelerek destek veren Batman Barosu eski Başkanı Erkan Şenses de, işçilere destek olma anlamında ellerinden geleni yapmaya hazır olduğunu belirtti.