SİTEYE REKOR SU CEZASI!

Batman – Hasankeyf yolu üzerindeki bir sitede kaçak su kullanıldığı gerekçesiyle belediye tarafından 200 daireye toplamda yaklaşık 2 milyon lira ceza kesildi.

SİTEYE REKOR SU CEZASI!
Yayınlama: 15.05.2025 16:19:19
6.200
A+
A-

DAİRE BAŞINA 8 BİN LİRALIK CEZA…

Batman’ın Bayındır mahallesi 4830. sokak üzerinde bulunan Armada Life sitesine kaçak su kullanımı gerekçesiyle belediye tarafından yaklaşık 2 milyon lira para cezası kesildi. 5 bloktan oluşan sitede bodrum katlarında tespit edilen kaçak musluklar nedeniyle 200 daireye daire başı 8 bin 67 lira, site yöneticisine ise 95 bin lira ceza uygulandı. Site yöneticisi İzzet Akdağ, cezayla ilgili yaptığı açıklamada, bölgede şebeke suyunun yetersiz olduğunu ve genellikle kuyu suyu kullandıklarını belirtti. Akdağ, 6 ay önce yaşanan yoğun yağışlar sonrası bodrum katlarını su ve çamurun bastığını, belediyeden yardım istediklerini ancak ekiplerin müdahale etmediğini söyledi. Bunun üzerine temizlik amacıyla sayaçların yanına geçici musluklar açtıklarını ve bu muslukların kullanılmadığını ifade eden Akdağ, muslukların kapatılmaması nedeniyle BASKİ tarafından kaçak su tutanağı tutulduğunu belirtti.

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI

Belediye ve BASKİ Müdürlüğü, sitedeki tüm dairelere tebligat yapmadan ceza kestiğini belirten site yöneticisi Akdağ, “Dokuzuncu katta oturan bir kişinin, bodrumda açılan musluktan haberi olmadan ceza alması ne hukuki ne de insani. Gerekli yasal süreçleri başlatıyoruz ve konuyu sayın Valimize, Belediye Başkan Yardımcılarına ve ilgili makamlara taşıyoruz” dedi. Şebeke suyunun sitede kısmen bulunduğunu, büyük oranda kireçli kuyu suyu kullandıklarını belirten site yönetimi, cezaların iptal edilmesi için hukuki yolları takip edeceklerini açıkladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 3 Yorum
  1. Izet dedi ki:

    Allah bu cezayı yazanın üçlüyü kaçırmanın cezayı onaylayan sisteme girenin itirazı dikkate almayanlarin bin belasini versin

  2. Kerim dedi ki:

    Yav hehe

  3. Hemê dedi ki:

    Hırsızlık yap, bir de temizlik amacıyla Bodrum’a musluklar taktırdık de. Yok ya, temizlik için 150 musluk mu takılır SımbelBOK