“Gazze’de gerçeği susturmak için gazeteciler katlediliyor”

BAB-GED Başkanı Veysi Demir, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajında Gazze’de gazetecilerin bilinçli şekilde hedef alındığını belirterek, yerel medyanın da ağır ekonomik baskı altında olduğunu vurguladı.

“Gazze’de gerçeği susturmak için gazeteciler katlediliyor”
Yayınlama: 09.01.2026 15:05:53
Düzenleme: 09.01.2026 15:06
21
A+
A-

Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği (BAB-GED) Başkanı Veysi Demir, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, dünyada ve özellikle Gazze’de gazetecilerin gerçeği duyurdukları için hedef alındığını söyledi. Gazetecilerin 10 Ocak 1961’de basın özgürlüğü ve mesleki hakları için verdikleri mücadelenin ardından bu tarihin “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak anılmaya başlandığını hatırlatan Demir, basının halkı bilgilendirme ve kamuoyu oluşturmadaki hayati rolüne dikkat çekti. Demir, “Zor şartlara rağmen görev yapan basın emekçilerinin özverisi sayesinde ülkemizde ve ilimizde basın, kamuoyunun sesi olmaya devam ediyor. Toplumun bilinçlenmesi ve kamu yararının korunmasında basının katkısı tartışılmazdır” dedi.

“GAZZE’DE GAZETECİLER BİLİNÇLİ BİR ŞEKİLDE HEDEF ALINIYOR”
Gazze’de yaşananlara da değinen Demir, ateşkes anlaşmalarına rağmen sivillere ve gazetecilere yönelik saldırıların sürdüğünü ifade etti. Demir, “İsrail, Gazze’de gerçeklerin dünyaya yansımaması için gazetecileri bilinçli ve planlı şekilde hedef alıyor. Bugüne kadar on binlerce sivilin yanı sıra yüzlerce gazeteci katledildi” ifadelerini kullandı.2025 yılında dünya genelinde 128 gazetecinin hayatını kaybettiğini belirten Demir, Gazze’de 6 Ekim’den bu yana 256 gazetecinin katledildiğinin açıklandığını, çok sayıda basın emekçisinin de alıkonulduğunu hatırlattı.

“YEREL MEDYA DESTEKLENMELİ”
Ülkedeki ekonomik krizden en fazla etkilenen alanlardan birinin basın sektörü olduğunu vurgulayan Demir, yerel medyanın ayakta kalabilmesi için desteklenmesi gerektiğini söyledi. Demir, “Yerel basın tasarruf tedbirleri kapsamı dışına çıkarılmalı, gazetecilerin kamu vicdanının sesi olabilmesi için gerekli imkânlar sağlanmalıdır” dedi.
Mesajının sonunda tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Demir, görevini sorumluluk bilinciyle yerine getiren gazetecilere başarılar diledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.