Riskli binalara geçit yok

Batman Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, riskli yapıların yıkım çalışmalarını kent genelinde sıkı denetim altında yürütmeye devam ediyor.

Riskli binalara geçit yok
Yayınlama: 09.01.2026 16:28:00
170
A+
A-

Yapı sahiplerinin anlaşma sağladığı yıkım firmaları, belediye kontrolünde ve belirlenen kurallar çerçevesinde çalışıyor. Yıkımlar, hafta içi 08.00–18.00, hafta sonu ise 10.00–18.00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor.
Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü Riskli Yapılar Ekibi tarafından yapılan denetimler artırılırken, riskli yapı kararı alınan binalara ait tüm süreç titizlikle takip ediliyor. Tebligatlar, ruhsatlar, yıkım izinleri ve raporlar belediye tarafından hazırlanıyor; yıkım öncesi ve sonrası kontroller eksiksiz şekilde yapılıyor.
Bu kapsamda Gap, Fatih, Bahçelievler ve Şafak mahallelerinde, Aralık 2025’te riskli yüksek yapı sınıfında bulunan 6 ve 7 katlı toplam 7 binanın yıkımı tamamlandı. Yıkımlar, il dışından getirilen özel yıkım makineleriyle ve üst düzey güvenlik önlemleri eşliğinde gerçekleştirildi.
Yetkililer, vatandaşların can ve mal güvenliğini önceleyen bu çalışmaların, Batman genelinde kararlılıkla süreceğini vurguladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.