“Özgür basın olmadan güçlü demokrasi olmaz”

Eğitim-Bir-Sen Batman Şubesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, yerel basının yaşadığı ekonomik ve yapısal sorunlara dikkat çekerek gazeteciler için özgür, güvenli ve saygın çalışma koşulları çağrısında bulundu.

“Özgür basın olmadan güçlü demokrasi olmaz”
Yayınlama: 09.01.2026 14:44:11
15
A+
A-

Eğitim-Bir-Sen Batman Şubesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, basın özgürlüğünün ve yerel medyanın demokrasi açısından taşıdığı hayati role vurgu yaptı. Açıklamada, basının halkın doğru ve tarafsız bilgiye ulaşmasında kilit bir görev üstlendiği belirtilerek, gazetecilerin çoğu zaman zor şartlar altında, büyük bir sorumluluk bilinciyle kamu adına görev yaptığı ifade edildi.
Yerel basının kentlerin sesi olduğuna dikkat çekilen açıklamada, gazetecilerin ekonomik sıkıntılar, sınırlı imkânlar, dijital dönüşüm sorunları ve güvencesiz çalışma koşullarıyla mücadele ettiği vurgulandı. Yerel medyanın güçlendirilmesinin, demokrasinin tabana yayılması ve şehirlerin sağlıklı gelişimi için zorunlu olduğu kaydedildi.
Gazetecilerin daha güvenli ve sağlıklı koşullarda çalışabilmesi için özlük ve sosyal haklarının iyileştirilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, yerel basın emekçilerinin sorunlarına yönelik kalıcı ve adil düzenlemelerin hayata geçirilmesi çağrısı yapıldı.
Eğitim-Bir-Sen Batman Şubesi adına açıklamayı yapan Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Şehmuz Önlü, meslek ilkeleri doğrultusunda kamuoyunu bilgilendiren tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.
Önlü, başta Batman’da görev yapan yerel basın mensupları olmak üzere tüm gazetecilere sağlık, başarı ve kolaylıklar dileyerek, görevlerini özgür ve saygın bir ortamda sürdürebilmeleri temennisinde bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.