Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu
Batman’da başlatılan “Bağımlılıkla Mücadelede Aile ve Toplum Temelli Bütüncül Destek Projesi”ni tanıtan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Bağımlılığı sadece bireysel bir sorun olarak görmüyoruz.
Aileyi ve toplumu merkeze alan bütüncül bir model hayata geçiriyoruz” dedi.
HER SÜREÇ TEK YAPI ALTINDA
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Batman’da Necat Nasıroğlu Külliyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen “Bağımlılıkla Mücadelede Aile ve Toplum Temelli Bütüncül Destek Projesi Tanıtımı” programına katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Batman’da başlattıkları projeyle sahayı güçlendirecek yeni bir adım attıklarını belirten Göktaş, “Pilot proje kapsamında risk tespitinden tedaviye, rehabilitasyondan sosyal uyuma ve istihdama kadar tüm süreçler entegre bir şekilde yürütülüyor. Biz sadece bağımlı bireyin tedaviye erişimini değil, hanedeki tüm bireylerin eğitim, sağlık, sosyal hizmet ve istihdamla güçlenmesini hedefliyoruz” dedi.

TOPLUMSAL ETKİYE DİKKAT
Bağımlılığın yalnızca bireyi değil, aileyi ve toplumu da etkilediğini vurgulayan Bakan, “Tütün, alkol, madde, kumar ve dijital bağımlılıklar her geçen gün daha görünür hale geliyor. Bağımlılığı önlemenin yolu aileyi ve toplumu güçlendirmekten geçiyor. Aileyi güçlendiren her politikayla bağımlılığın yeniden üretildiği zemini daraltacağımıza inanıyoruz. Amacımız, tek seferlik müdahale yerine kalıcı sosyal güçlenme sağlamak” diyerek pilot uygulamanın ülke geneline yayılacağını duyurdu. Proje kapsamında saha ekipleri bugüne kadar yaklaşık 200 haneyi ziyaret ederek her aile için özel destek planları oluşturdu. Yaşlı ve engelliler için bakım hizmetleri, çocuklar için eğitim ve kreş imkanları, gençler için spor ve mesleki eğitim fırsatları sunuluyor.
