Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu
Beşiri Cezaevi’nde yaşanan su krizine çözüm için sahada incelemelerde bulunan Batman Valisi Ekrem Canalp, açılan 4 sondaj kuyusuyla saniyede 50 litre ek su sağlanacağını ve sistemin 1 Haziran itibarıyla devreye alınacağını açıkladı.
1 HAZİRAN’DA SU SORUNU SONA ERECEK
Beşeri cezaevinde yaşanan su sorununun çözümüne yönelik kritik bir adım atıldı. Batman Valisi Ekrem Canalp, Beşiri Cezaevi’nin içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla açılan sondaj kuyularının bulunduğu alanda incelemelerde bulundu. Batman İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü Nurullah Erpolat, yıl başında başlatılan etüt çalışmalarının ardından Mart ayında sondaj sürecine geçildiğini belirtti. Yapılan çalışmalar kapsamında bölgede her biri yaklaşık 300 metre derinliğinde 4 kuyu açıldı. Cezaevinin saatlik 50–55 ton suya ihtiyaç duyduğu belirtilirken, açılan kuyularla bu ihtiyacın büyük bölümünün karşılandığı ifade edildi. Kuyuların tamamlandığı, yalnızca bağlantı işlemlerinin sürdüğü ve 1 Haziran civarında sistemin devreye alınmasının planlandığı bildirildi.

4 KUYUNUN DÖRDÜNDEN SU ÇIKTI
Projeyle birlikte saniyede 50 litre ek su kapasitesi sağlandığını vurgulayan Vali Ekrem Canalp, “Saniyede 50 litre çok değerli, çok kıymetli” dedi. Geçtiğimiz yıl yaşanan su sıkıntısına da değinen Canalp, ödenek sorunları nedeniyle geciken sürecin hızlandırıldığını ifade etti. Vali Canalp, bölgenin su açısından zayıf bir yapıya sahip olmasına rağmen olumlu sonuç alındığını belirterek, “Dört kuyunun dördünden de su çıktı. Bu bizim için büyük bir kazanım. Elektrik ve pompaj çalışmaları tamamlanıyor. Kuyuların devreye alınması için elektrik ve pompa çalışmaları kısa sürede tamamlanacak. Hedef yaz dönemi başlamadan sistemin tamamen aktif hale getirilmesi. Bu yaz döneminde cezaevinde su sıkıntısı yaşanmayacak” diyerek sürecin tamamlanacağını vurguladı.
