Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu
Batman Ticaret Borsası, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun kalkınma yol haritasının ele alındığı önemli bir çalıştayda yerini aldı.
Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güneş ile Genel Sekreter İsa Akdaş, bölgenin geleceğine yön verecek toplantılara katılım sağladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve TARPOL Başkanı Mehmet Mehdi Eker’in katılımıyla gerçekleşen programda; bakan yardımcıları, valiler, akademisyenler ve sektör temsilcileri aynı masa etrafında buluştu. İki gün süren çalıştayda, tarım ve gıda sektörünün geleceği çok boyutlu şekilde ele alındı. Sürdürülebilir üretim, ihracat kapasitesinin artırılması ve kamu-özel sektör iş birliği gibi kritik başlıklar ön plana çıktı. Bitkisel üretim oturumlarında arazi kullanımı, verimlilik ve iklim etkileri tartışılırken; hayvancılık oturumlarında ise mera yönetimi, yem üretimi ve piyasa dengeleri masaya yatırıldı.
Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, kurum olarak bölgenin üretim gücünü artıracak her platformda aktif rol almaya devam edeceklerini vurgulayarak, bu tür organizasyonların kalkınma sürecine önemli katkılar sunduğunu ifade etti.
