Bağış kumbarasını tahrip ettiler

Batman’da ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere kurulan kıyafet bağış kumbarasının tahrip edilmesi ve içindeki giysilerin çevreye saçılması, vatandaşların tepkisine neden oldu.

Yayınlama: 31.05.2026 15:55:50
252
A+
A-

Batman Belediyesi tarafından sosyal dayanışmayı desteklemek amacıyla Kuyubaşı TOKİ bölgesine yerleştirilen kullanılmış kıyafet bağış kumbarası, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından tahrip edildi. Saldırı sonucu kumbarada bulunan ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması planlanan kıyafetler çevreye saçılırken, ortaya çıkan görüntüler mahalle sakinlerinin tepkisini çekti.

Vatandaşlar, yardımlaşma ve dayanışma amacıyla hizmet veren bağış noktasına zarar verilmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek, kamu malına zarar veren kişi veya kişilerin bir an önce tespit edilmesini istedi. İhtiyaç sahiplerine ulaştırılması gereken kıyafetlerin kaldırım ve çevreye saçılması nedeniyle büyük üzüntü yaşadıklarını ifade eden mahalle sakinleri, bu tür davranışların toplumsal dayanışmaya zarar verdiğini dile getirdi. Olayın ardından vatandaşlar, benzer vandallık olaylarının önüne geçilmesi ve sorumluların bulunması için yetkililerin gerekli incelemeyi başlatmasını talep etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

o sohbet org