“Beklemenin değil, barışı örmenin zamanı”

DEM Parti öncülüğünde Batman’da düzenlenen yürüyüşte yüzlerce kişi barış talebiyle alanlara çıktı, konuşmalarda “somut adım” ve “demokratik çözüm” çağrıları öne çıktı.

“Beklemenin değil, barışı örmenin zamanı”
Yayınlama: 17.05.2026 15:32:02
178
A+
A-

“BARIŞ İÇİN ADIM ATMANIN ZAMANI”

DEM Parti öncülüğünde düzenlenen “Barış İçin Adım At” yürüyüşü, Batman’da yoğun katılımla gerçekleştirildi. Basın Kavşağı’ndan başlayan yürüyüş, sloganlar, zılgıtlar ve müzikler eşliğinde Yılmaz Güney Parkı’nda son buldu. Yürüyüşe DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Batman Milletvekili M. Rüştü Tiryaki, DEM Parti İl Eş Başkanı Semra Güneş, DBP yöneticileri, görevden uzaklaştırılan belediye eş başkanları, siyasi parti temsilcileri, sendikalar, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kortejin en önünde taşınan “Barış İçin Adım At” pankartı dikkat çekerken, kadınların ellerindeki zeytin dalları yürüyüşe damga vurdu. Katılımcılar sık sık barış ve demokratik çözüm taleplerini dile getiren sloganlar attı. Yürüyüşte konuşan DEM Parti İl Eş Başkanı Semra Güneş, tarihi bir süreçten geçildiğini belirterek, “Beklemenin zamanı değil, adım atmanın zamanıdır. Oyalamanın zamanı değil, barışı örmenin zamanıdır” dedi.

“HALK BARIŞ İSTİYOR AMA ADIM ATILMADI”

DEM Parti milletvekili M. Rüştü Tiryaki ise yaptığı konuşmada, halkın barış sürecine destek verdiğini ancak somut adımların atılmadığını savundu. “Şehir şehir, köy köy dolaşarak halkımıza barışı anlattık” diyen Tiryaki, Meclis’te kurulan komisyon dışında ilerleme sağlanmadığını belirtti. Tiryaki, “Barışın ve çözümün gerektirdiği adımlar hala atılmış değil” ifadelerini kullandı. Yürüyüşün ardından Yılmaz Güney Parkı’nda yapılan basın açıklamasında da demokratik çözüm ve barış çağrısı yinelendi. Program, gökyüzüne bırakılan güvercinlerle sona erdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.