Bisikletçilere yaz bereketi

Havaların ısınmasıyla birlikte Batman’da bisiklete ilgi arttı, satış ve tamir noktalarında yoğunluk yaşanırken aileler çocuklarını ekran bağımlılığından uzaklaştırmak için bisiklete yöneldi.

Bisikletçilere yaz bereketi
Yayınlama: 13.05.2026 11:57:47
45
A+
A-

Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte Batman’da bisiklet sezonu hareketlenmeye başladı. Kent genelinde parklar, yürüyüş yolları ve açık alanlarda bisiklet kullananların sayısı artarken, satış ve tamir noktalarında da yoğunluk yaşanıyor. Bisiklet satıcıları, özellikle çocuklar ve ailelerin bisiklete yoğun ilgi gösterdiğini belirterek sezona hazır olduklarını ifade etti. Bisiklet satıcısı Suphi Kaya, bu yıl talebin daha da artmasını beklediklerini söyledi. “Bisiklet sezonunu hayırlısıyla açtık” diyen Kaya, artan nüfus ve yükselen ilgi nedeniyle hazırlıklarını buna göre yaptıklarını belirtti. Bisikletin artık yalnızca bir hobi değil, aynı zamanda ulaşım ve sağlıklı yaşam aracı haline geldiğini ifade eden Kaya, çocuklardan yetişkinlere kadar her yaş grubuna hitap eden modeller sunduklarını kaydetti.

Havaların ısınmasıyla birlikte satışlarda ciddi hareketlilik yaşandığını dile getiren Kaya, “Aileler çocuklarını dışarı çıkardıklarında bisikleti hem eğlence hem ulaşım aracı olarak kullanıyor. Spor amaçlı kullananlar da oldukça fazla. Bisiklete ciddi talep var” dedi. Bisiklet fiyatlarının modele göre değiştiğini belirten Kaya, fiyatların ortalama 4 bin 500 liradan başlayıp 25 bin liraya kadar çıktığını söyledi. Bisikletin çocukların gelişimine katkı sunduğunu ve sosyal yaşamı hareketlendirdiğini vurgulayan Kaya, ekran bağımlılığına karşı ailelere bisikleti tavsiye ettiklerini belirterek, “Bisiklet aile içinde sosyal aktiviteyi artırıyor. Aynı zamanda vücudun tüm eklemlerini çalıştıran önemli bir spor aracıdır” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.