Hırsızlar şantiyelere dadandı

Batman’da inşaat şantiyelerinde artan hırsızlık olayları endişe yaratırken, şantiye şefleri son iki ayda peş peşe yaşanan olayların organize şekilde gerçekleştiğini belirterek yetkililerden acil önlem alınmasını istedi.

Hırsızlar şantiyelere dadandı
Yayınlama: 04.05.2026 12:27:16
92
A+
A-

Batman’da Mardin Yolu üzeri İrmi Mahallesi, TÜVTÜRK araç muayene istasyonu arka kısmında bulunan inşaat şantiyelerinde son dönemde artan hırsızlık olayları dikkat çekiyor. Bölgede faaliyet gösteren şantiye şefleri, olayların sistematik şekilde gerçekleştiğini öne sürerek yetkililere çağrıda bulundu. Özellikle son iki ayda artış gösteren hırsızlık girişimleri nedeniyle ciddi maddi kayıplar yaşandığı belirtilirken, yeni imara açılan alanlarda altyapı ve yol çalışmalarının henüz tamamlanmamış olması şantiyelerin ıssız ve kontrolsüz kalmasına neden oluyor. Bu durumun hırsızlık olaylarını kolaylaştırdığı ifade ediliyor.

“HIRSIZLAR ORGANİZE HALDE HAREKET EDİYOR”

Yaşanan olayların planlı şekilde gerçekleştirildiğini belirten şantiye şefi Uğur Olgar, “Son dönemlerde hırsızlık olaylarında ciddi artış var. Özellikle son iki ayda bölgemizdeki 6 şantiye hedef alındı. Dün gece de dahil olmak üzere organize hareket ediyorlar. Bekçimizi farklı bir noktaya çekip depolarımızın anahtarlarını kırarak hırsızlık yapıyorlar. Bizim şantiyelerde birden fazla kez hırsızlık yaşandı. Son iki ayda üçüncü ve dördüncü hırsızlık olayını yaşıyoruz. Bölge çok ıssız olduğu için hırsızlar rahat hareket ediyor. Yetkililerden gece devriyelerinin artırılmasını ve bu duruma müdahale edilmesini istiyoruz” diye konuştu.

“ZARARIMIZ YÜZBİNLERİ BULUYOR”

Hırsızların özellikle belirli malzemelere yöneldiğini belirten Olgar, “Elektrik kabloları, tesisat malzemeleri ve hilti, matkap gibi el aletleri çalınıyor. Bekçilerimiz olmasına rağmen tehdit ediliyorlar. Bıçak ve kesici aletlerle karşı karşıya kalıyorlar. Bu durum artık ciddi bir güvenlik sorunu haline geldi. Her olayda ortalama 150 bin ile 300 bin lira arasında zarar oluşuyor. Sadece kablolar nedeniyle 250 bin liralık kayıp yaşadık. Bu malzemelerin ikinci el piyasasında satıldığı biliniyor. Bu alanların denetlenmesi gerekiyor” dedi. Şantiye yetkilileri, artan olayların önüne geçilmesi için güvenlik önlemlerinin artırılması, gece devriyelerinin sıklaştırılması ve ikinci el piyasasının daha sıkı denetlenmesi gerektiğini vurguladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.