Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu
Batman’da ilk kez yönetici olarak görevlendirilecek öğretmenler, 8 gün sürecek Yönetici Yetiştirme Programı kapsamında eğitim almaya başladı.
Batman İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer, Zübeyde Hanım İlkokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen Yönetici Yetiştirme Programı Seminerine katıldı. Programa Gercüş İlçe Millî Eğitim Müdürü Ümit Dursun ile Şube Müdürü Abdurrahman Kardaş da eşlik etti. Seminerde eğitim yönetimi, liderlik, kurumsal gelişim, stratejik planlama ve eğitimde güncel yaklaşımlar ele alınırken, eğitim yöneticilerinin mesleki bilgi ve yetkinliklerinin artırılmasına yönelik değerlendirmeler yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilk kez eğitim kurumu yöneticisi olarak görevlendirilecek öğretmenler için hazırlanan Eğitim Kurumları Yönetici Yetiştirme Programı, 16-23 Temmuz tarihleri arasında Batman’da uygulanacak.
Program kapsamında yönetici adayları eğitim yönetimi, öğretim liderliği, eğitim hukuku, stratejik planlama, kriz yönetimi ve personel yönetimi gibi birçok alanda eğitim alacak. Eğitim sürecinin sonunda adaylar, 25 Temmuz’da gerçekleştirilecek Yönetici Yetiştirme Programı Sonu Değerlendirme e-Sınavı’na katılarak programı tamamlayacak.