“Uyuşturucuda bataklığı kurutmalıyız”

Yeniden Refah Partisi Batman Merkez İlçe Başkanı Mehmet Şirin Bülbül, uyuşturucuyla mücadelenin yalnızca operasyon ve cezalandırmayla sınırlı kalmaması gerektiğini belirterek, uyuşturucunun kaynağıyla ve gençleri bağımlılığa sürükleyen sosyal nedenlerle birlikte mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Yayınlama: 31.08.2026 13:52:05
24
A+
A-

Uyuşturucu kullanımının özellikle gençler açısından ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirten Başkan Bülbül, toplumun tüm kesimlerinin bu mücadelede daha etkin rol alması gerektiğini ifade etti. Bülbül, “Uyuşturucuyla mücadelede bataklığı kurutmak zorundayız” diyerek, bağımlılığın ortaya çıkmasını önleyecek çalışmaların güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

“ASIL MESELE BAŞLAMASINI ÖNLEMEK”

Uyuşturucuyla mücadelenin yalnızca güvenlik boyutuyla ele alınmaması gerektiğini belirten Bülbül, önleyici çalışmalar, eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerinin önemine dikkat çekti. Bülbül, “Bir gencimizi uyuşturucunun pençesine düştükten sonra kurtarmaya çalışmak elbette önemlidir. Ancak asıl mesele, o gencimizin hiç başlamamasını sağlamaktır. Bunun için aileleri, gençleri ve toplumu bilinçlendiren çalışmalar artırılmalı; spor, eğitim, kültür ve sosyal faaliyetlere erişim kolaylaştırılmalıdır” dedi.

“TEDAVİYE ERİŞİM KOLAYLAŞTIRILMALI”

Bağımlılıkla mücadelede tedavi hizmetlerine erişimin de kolaylaştırılması gerektiğini ifade eden Bülbül, tedavi ve rehabilitasyon imkanlarının daha ulaşılabilir hale getirilmesi çağrısında bulundu. Bülbül, “Uyuşturucuyla mücadelede sadece yakalamak ve cezalandırmakla yetinemeyiz. Elbette zehir tacirleriyle kararlı şekilde mücadele edilmelidir. Fakat bir yandan da bağımlılığın oluşmasını engelleyecek politikalar geliştirmeli, tedaviye ihtiyaç duyan vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine hızlı ve kolay şekilde ulaşmasını sağlamalıyız” diye konuştu.

“GENÇLERİMİZİ KAYBETMEYELİM”

Ailelerin de uyuşturucuyla mücadelede yalnız bırakılmaması gerektiğini belirten Bülbül, devlet, yerel yönetimler, eğitim kurumları, sağlık kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve ailelerin ortak hareket etmesi gerektiğini söyledi. Bülbül, “Çünkü kaybettiğimiz her genç, aslında geleceğimizden kaybettiğimiz bir değerdir. Bizim hedefimiz sadece uyuşturucuyla mücadele etmek değil, uyuşturucunun gençlerimize ulaşamadığı bir toplum inşa etmektir. Bataklığı kurutmak istiyorsak hem uyuşturucunun kaynağıyla mücadele etmeli hem de gençlerimizi bu bataklığa sürükleyen sosyal sebepleri ortadan kaldırmalıyız” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

o sohbet org