Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu
Kışlık hazırlık telaşının yerini fiyat hesabı aldı, Batman pazarlarında tezgahlar dolu kalırken vatandaşın alışveriş sepeti küçüldü.
FİYATLAR CEP YAKIYOR
Batman’da semt pazarlarında sebze ve meyve fiyatları vatandaşın bütçesini zorlamaya devam ediyor. Kışlık hazırlıkların yoğunlaşması gereken günlerde pazardaki durgunluk dikkat çekerken, yüksek fiyatlar nedeniyle alışverişlerin azaldığı belirtiliyor. Esnaf, “Satışlar durdu” derken vatandaş ise kış hazırlığı yapmanın maliyetini hesaplıyor. Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte vatandaşların salça, turşu ve kışlık sebze hazırlığı için pazarlara yönelmesi beklenirken, bu yıl tablo farklı. Pazarda tezgahlar ürünlerle dolu, ancak müşteri ve alışveriş hareketliliği yok denecek kadar az. Pazarda esnafın verdiği güncel fiyatlara göre bazı ürünlerde kilogram fiyatları şöyle: biber: 50-70 TL, patlıcan: 40-50 TL, domates: 15-20 TL, salatalık: 10 TL, bamya: 180 TL ve süs biberi: 80-120 TL. Özellikle kışlık hazırlıkların önemli ürünlerinden biber, bamya ve süs biberindeki fiyatlar dikkat çekiyor.
TEZGAHLAR DOLU, ALIŞVERİŞ YOK
Pazarcı esnafı, vatandaşların eskisi gibi kilo kilo alışveriş yapmadığını, yüksek fiyatların satışları olumsuz etkilediğini belirtiyor. Kışlık hazırlık yapmak isteyen vatandaşların ise ihtiyaçlarını azaltarak ya da erteleyerek alışveriş yaptığı ifade ediliyor. Esnafın, “Ne meyve ne sebze, satışlar durdu” şeklindeki değerlendirmesi pazardaki durgunluğun boyutunu ortaya koyuyor. Pazarda ürün var, ancak alıcı yok. Kış hazırlığı yapmak isteyen vatandaş fiyatlar karşısında düşünürken, esnaf da satışların yeniden hareketlenmesini bekliyor.