“EŞİT TEMSİLDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Batman’a gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, “Kadın-erkek eşitliğine inanmıyorum diyen bir zihniyet eşit temsiliyeti sağlayamaz. O zaman biz ne yapacağız? Zihniyeti değiştiremiyorsak, yönetenleri değiştireceğiz” dedi.

“EŞİT TEMSİLDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ”
Yayınlama: 26.10.2022 16:51:40
121
A+
A-

81 İLDE EŞZAMANLI BASIN AÇIKLAMASI…

CHP Kadın kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, kadınların köy ihtiyar heyetleri ve muhtarlıklarda seçme ve seçilme hakkı kazanmasının 89. yıldönümü vesilesiyle CHP Batman il binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. 81 ildeki CHP il ve ilçe kadın kolları başkanlarıyla eş zamanlı olarak yapılan basın açıklamasında CHP Batman İl Başkanı Hüseyin Yaşar ve partililer de yer aldı.  CHP Kadın kolları Genel Başkanı  Nazlıaka, il binasında gerçekleştirilen törende, partiye yeni katılım sağlayanlara parti rozeti takarak kendilerini tebrik ettikten sonra il binası önüne gelerek vatandaşlara hitap etti.

“KADIN TEMSİLİNDE 129’UNCU SIRADAYIZ”

Türkiye’nin il ve ilçelerini karış karış gezip halkla buluştuklarını kaydeden Nazlıaka, Cumhuriyet devrimlerinin en önemli kazanımlarından birinin kadınların siyasi haklarına kavuşması olduğunu kaydetti. Nazlıaka, “Parlamentoda seçme- seçilme hakkını kazandıktan sonra 1935’te Türkiye’de yapılan ilk seçimde Türkiye  kadın temsili oranı açısından dünya ikincisiyken, bugün ise maalesef dünya 129’uncusuyuz. Kadınların seçme seçilme hakkına sahip olmalarının üzerinden 89 yıl geçmesine rağmen eşitlik adına halen kat etmeleri gereken çok mesafe var. O zaman eşit temsil için daha gerçekten yapmamız gereken çok şey var” dedi.

“YÖNETENLERİ DEĞİŞTİRECEĞİZ”

Cumhuriyet Halk Partisi olarak muhtarlığın demokrasinin temel taşı olduğunu çok iyi bildiklerini kaydeden Nazlıaka, “Kadın muhtarlar hep halkın daha çok gidip derdini anlattığı profiller oluyor. Çünkü kadın muhtarların uzlaşmacı ve çözüm üretici kişiliği nedeniyle sorunlar daha kolay çözülebiliyor. O yüzden de diyoruz ki, eşit temsilden asla ve asla vazgeçmeyeceğiz.  Kadın-erkek eşitliğine inanmıyorum diyen bir zihniyet eşit temsiliyeti sağlayamaz. O zaman biz ne yapacağız? Zihniyeti değiştiremiyorsak, yönetenleri değiştireceğiz. Onu da ilk seçimde gerçekleştireceğiz” diye konuştu. Haber- Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.