“Ayrıştırıcı dil kabul edilemez”

CHP Parti Meclisi Üyesi Hüseyin Yaşar, Rahmi Koç’un Kürt kadınlarına yönelik ifadelerine tepki göstererek, “Kadınları ve bir etnik kimliği hedef alan söylemler toplumsal barışı zedeler” dedi.

 “Ayrıştırıcı dil kabul edilemez”
Yayınlama: 07.06.2026 13:01:16
17
A+
A-

CHP Parti Meclisi Üyesi Hüseyin Yaşar, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç’un kamuoyunda tartışma yaratan sözlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Yaşar, Kürt kadınlarına yönelik olduğunu belirttiği ifadelerin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak sert tepki gösterdi. Açıklamasında, etnik kimlik ve kadınlık üzerinden yapılan aşağılayıcı genellemelerin toplumsal birlikteliğe zarar verdiğini ifade eden Yaşar, “İnsan onurunu zedeleyen, ayrıştırıcı ve incitici bir dil; ne toplumsal ahlaka ne de hukukun eşitlik ilkelerine sığar” değerlendirmesinde bulundu. Kamuoyunda tanınan isimlerin kullandıkları dile daha fazla özen göstermesi gerektiğini belirten Yaşar, “Şaka ya da espri adı altında dile getirilen ifadeler, incitici sözlerin etkisini ortadan kaldırmaz. Aksine ayrımcı dili normalleştirme riski taşır” dedi.

Kadınları ve etnik kimlikleri hedef alan söylemlerin toplumsal barışı zayıflattığını kaydeden Yaşar, toplumun ortak değerlerinin korunması için birleştirici ve saygılı bir dilin esas alınması gerektiğini ifade etti. Yaşar açıklamasında, “Beklenen ayrıştıran değil birleştiren, inciten değil onaran bir dil kullanılmasıdır. Bu sorumluluk, özellikle sözü geniş kitlelere ulaşan herkes için vazgeçilmezdir” ifadelerine yer verdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.