Ak Parti Üç koldan sahaya indi

Ak Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar, Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve Ak Parti Batman Milletvekili adayı Murat Güneştekin; beraberlerindeki partililerle Batman’ı adeta karış karış tarıyor.

Ak Parti Üç koldan sahaya indi
Yayınlama: 20.05.2015 14:58:05
Düzenleme: 23.10.2022 01:00
94
A+
A-

Gittikleri her yerde vatandaşın yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını belirten Özdemir, “Batman ve Türkiye 2023’e hazırlanıyor. Bunun için yeniden desteğinize ihtiyacımız var ve 7 Haziran seçimleri çok önemli. Yeni anayasa, çözüm ve kardeşlik süreci, kentsel dönüşüm, işsizliğin azaltılması projesi, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi, kırsal kalkınma ve çevrenin korunması ile ilgili yeni dönemde hayata geçireceğimiz çok önemli projelerimiz var. Demokrasi alanında atacağımız her adım, aynı zamanda kalkınmamıza da yeni bir soluk ve ivme kazandıracaktır. Yeni anayasa, toplumun herhangi bir kesiminin dışlanmasına yol açacak değer yargıları ve siyasal tercihler barındırmayacaktır. Anayasamız tüm toplumu kucaklayan, kader birliğimizi yansıtan, demokratik denge ve denetim ilişkisini esas alan bir mahiyette hazırlanacaktır. Güvenlik ve özgürlük Arasında özgürlüklerden yana tavır alarak; aralarında hiçbir ayrıma gitmeksizin vatandaşlarımızın meşru taleplerinin en geniş şekilde karşılanması için çaba harcadık. Toplumsal restorasyonun en önemli dinamiklerini harekete geçirdik. Temel hak ve özgürlükler alanında adeta “sessiz devrim” yaptık; İktidara gelir gelmez, OHAL uygulamasını kaldırarak normalleşme sürecini hızlandırdık. Yasaklanmış, toplanmış ve el konulmuş eserleri hürriyetine kavuşturduk.
Düşünceyi ifade etmenin önündeki engelleri kaldırdık ve basın özgürlüğünü genişlettik. Farklı dil ve lehçelerde devletin resmi kanallarında yayın imkânı sağladık. TRT Kürdi buna örnektir. Tutuklu ve hükümlülerin yakınlarıyla anadillerinde görüşebilmesi, vatandaşlarımızın çocuklarına arzu ettikleri isimleri verebilmesi, üniversitelerde farklı dil ve lehçelerle akademik çalışmaların yapılabilmesi ve enstitülerin kurulması, bunların orta öğretim kurumlarında seçmeli ders olarak okutulabilmesi ve nihayetinde farklı dil ve lehçelerde eğitim yapan özel okulların açılmasını mümkün hale getirdik. Kürtçe öğretmenlik kadrosu verilmesi, Ana dil önündeki engellerin kaldırılması, Mahkemede kendi dilinde savunma hakkı, Kürtçe propaganda özgürlüğü ve daha birçok insani ve demokratik hakkı biz getirdik. Bunlar Kürt kardeşlerimizin hakkıydı gasp edilmişti biz geri aldık ve haklarını teslim ettik.
Ak Parti Kürt kardeşlerine her zaman destek oldu ve olmaya devam edecektir. 7 Haziranda desteğinizi esirgemezseniz bu projeler hayata geçecek ve Yeni Türkiye yürüyüşü hızla devam edecektir” dedi.
ÇÖZÜM, BARIŞ VE KARDEŞLİK SÜRECİ
Ak Parti Batman İl Başkanı Diyaettin Uçar da, halkla buluşmalara ev ve esnaf sohbetleri ile devam ediyor. Gece gündüz demeden vatandaşları evlerinde, işyerlerinde ziyaret edip 7 Haziran seçimlerinin önemini anlatan Uçar, “Yeni anayasa için, çözüm sürecinin devamı için, barış ve kardeşliğin pekişmesi için, Yeni Türkiye için, huzur ve kalkınma için, yaşanabilir bir ülke ve müreffeh bir Batman için 7 Haziranda desteğinizi bekliyoruz” dedi. Çözüm sürecine de değinen Uçar, şöyle devam etti; “Çözüm sürecini, barış ve kardeşlik projesini biz başlattık ve tüm iç ve dış etkilere rağmen sürdüreceğiz. Kürt ve Türk halkının Bin yıllık birlikteliğinin teminatı da Ak Partinin ortaya koyduğu çözümlerdir. Küresel baronlara ve küresel krizlere rağmen tüm Türkiyeliler Birlik içinde yaşamayı başaracak güçtedir. Bunun için Ak Parti 13 yıldır üzerine düşeni yapmıştır yapacaktır. Çözüm Süreci; milletimizin esenlik projesidir. Çözüm Süreci, Türkiye’nin normalleşmesinin yol haritasıdır. Çözüm Süreci, eski Türkiye’nin anti-demokratik uygulamalarının bir daha tekerrür etmemesinin garantisidir. Çözüm Süreci, insan onurunu merkeze alan AK Parti’nin insani kalkınma ve 2023 hedeflerine ulaşmasının önemli dinamiklerinden birisidir.”
GÜNEŞTEKİN STK’LARLA BULUŞTU
Ak Parti Batman Eski İl Başkanı ve Ak Parti Batman Milletvekili adayı Murat Güneştekin ise, vatandaşlar ve STK’larla bir dizi temaslarda bulundu. Güneştekin ziyaretlerinde şöyle konuştu; “CHP’nin Anayasa mahkemesine başvurarak üniversite öğrencilerine verilen bursları kaldırdığını biliyor muydunuz? Ak Parti buna karşılık hem bursları arttırdı, hem de Üniversitelerde öğrenim harcını kaldırdı, işte fark bu! Yarınlarımızın garantisi için eğitime ayırdığımız bütçe savunma bütçesinden fazladır. Ak Parti, ‘Savaşa Değil, Eğitime Bütçe’ anlayışıyla yola çıktı ve adeta eğitimde devrim yaptı. Başörtüsü serbestisini bu hükümet getirmiştir. Eğitimde hem maddi hem manevi devrimleri yapan ve Eğitimi normalleştiren ve örfümüze uygun hale getiren Ak Parti İktidarıdır. Meslek ve imam hatip liselerine uygulanan katsayı adaletsizliğini gene bizim hükümetimiz yani halkın teveccüh ettiği Ak Parti iktidarı kaldırdı. İktidarımız okutulan Müfredatın demokratikleşmesini sağladı. Seçimlik derslerin sayısını artırarak öğrencilerimize ilgi ve yetenekleri doğrultusunda tercih imkânı tanıdı. İş dünyasının ihtiyaç duyduğu meslek ve alanlarda kaliteli elaman yetiştirilmesini sağlayacak şekilde mesleki eğitimin kalitesini artıracak tedbirleri almayı biz öngördük ve bu tedbirleri almaya da devam edeceğiz. İlköğretim ve ortaöğretimde farklı dil ve lehçelerin seçmeli ders ile öğretim imkânını sağladık, yükseköğretimde ise lisansüstü programları açtık. Yani üniversitelerimizde Kürtçenin öğretildiği kürsüler açtık. Bir diğer önemli gelişme de Peygamberimizin hayatı, Kur’an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler derslerini müfredata dâhil ettik. Biz biliyoruz ki bu millet kahir ekseriyetle Müslümandır ve dinini doğru bir şekilde öğrenmesi gerekir. 7 Haziran seçimleri eğitim ve sağlık alanında yeniliklerin devamı için, yaşanabilecek kentler, huzur, istikrar ve umut dolu yarınlar için, çocuklarımız için çok önemli. Sandığa giderken sadece Batman’ı değil tüm Türkiye’yi tüm insanları, çocukları, gençleri düşünün.” Haber merkezi

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.