HDP adayları durmak bilmiyor

Batman’da her geçen gün gücüne güç katan HDP, seçim çalışmalarını gece gündüz demeden aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

HDP adayları durmak bilmiyor
Yayınlama: 26.05.2015 01:15:39
Düzenleme: 23.10.2022 01:16
83
A+
A-

HDP’nin Batman milletvekili adayları Ali Atalan, Saadet Becerikli, Ayşe Acar Başaran ve Hasan Yağız bu kapsamda kent merkezinden ilçelere, beldelerden köy ve mezralara kadar herkesin kapısını çalarak destek istemeye devam ediyor. HDP Milletvekili Adayı Ayşe Acar Başaran seçim çalışmaları kapsamında Beşiri ve Sason ilçelerinde çalışmalarını sürdürdü. Başaran, ilk olarak gittiği Beşiri ilçesinde özgürlük ve demokrasi mücadelesinde çocuklarını yitiren aileleri ziyaret etti. Acar’a ilçe belediye eş başkanları ile HDP ve DBP’li yöneticiler eşlik etti. Sıcak bir şekilde ağırlanarak karşılanan Acar ve beraberindekiler, ailelerin tek tek sıkıntılarını dinleyerek desteklerini istedi.
SASON’DA DEM-GENÇ ŞÖLENİ DÜZENLENDİ
Ailelerden sonuna kadar destek sözü alan Acar ve beraberindekiler daha sonra Sason ilçesinde DEM-GENÇ tarafından “Xwedî derkeve (Sahip çık)” kampanyası kapsamında yapılan şölene katıldı. İlçedeki seçim bürosu önünde yapılan şölene sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra yüzlerce yurttaş katıldı. Katılımcıların rengarenk giyimlileri ile katıldığı şölende konuşan Acar, yıllardan beri devletin Kürdistan coğrafyası üzerinde halkların dilini, kültürünü, doğasını ve değerlerini yok etmek adına politikalar yürüttüğünü dile getirdi. AKP’nin gözünde her kesin Türk ve her yerin ise Türkiye olduğunu söyleyen Acar, bu bilincin HDP ile yok edileceğini ifade etti. Yapılan konuşmaların ardından Girava Rojê isimli grubun söylediği ezgiler ile coşan katılımcılar halay çekerek şöleni sürdürdü.
ATALAN KÖYLERİ KARIŞ KARIŞ GEZİYOR
HDP Milletvekili Adayı Ali Atalan ise Gercüş’teki (Kercewse) seçim çalışmalarını sürdürdü. Atalan’a HDP ve DBP’li yöneticilerin yanı sıra YNK heyetinden HDP’ye destek için gelen üyeleri de eşlik etti. Atalan, seçim çalışmaları kapsamında Gercüş’ün Gönüllü (Derdile), Seki (Xerabebena), Çukuryurt (Binkelbe), Surgun (Pepare), Özler (Îloze), Düzmeşe (Hevre), Kozlu (Cimelîne), Kırkat (Kirkate), Öteyaka (Kiryese) ve Konak (Kasrike) köylerini ziyaret etti.
Tüm adaylar kent merkezi, ilçe, belde ve köylerdeki çalışmalarının ardından Batman Kültür Merkezi’nde Haskeyf Orkestrası tarafından sergilenen Şahmiran isimli tiyatro müzikal oyununu gösterimine katıldı. Sergilenen oyunun ardından tiyatro ekibine ödül verilirken, ödülü HDP Batman Milletvekili Adayı Saadet Becerikli takdim etti. Öte yandan önceki akşam oynanan Galatasaray-Beşiktaş maçının ardından galip gelen Galatasaray taraftarları “Seni sevdik seni sevenden ötürü”, “HDP” ve “Bizler HDP, bizler meclise” sloganları atarak kitlesel bir şekilde HDP’nin merkezi seçim lokaline geldi. Renkli görüntülerin oluştuğu lokalde seçim lokali dolup taştı. Haber merkezi

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.