155 Bin kişi treni tercih etti

Batman Devlet Demiryolları yetkilileri, 2022 yılının ilk 10 ayında toplamda 155 bin kişinin tren yolculuğu yaptığını belirtti.

155 Bin kişi treni tercih etti
Yayınlama: 15.11.2022 16:24:20
464
A+
A-

Trenlerin en güvenilir ulaşım aracı olduğunu kaydeden yetkililer, “Yılın ilk 10 ayında 80 bin geliş, 75 bin kişi de gidiş olarak toplamda 155 bin kişi trenle yolculuk yaptı. Bunu Batman’a gelen ve Batman’dan giden tren yolcularının toplam sayısı şeklinde de ifade edebiliriz” dedi.

“RAYBÜSE BÜYÜK BİR RAĞBET VAR”

Vatandaşların raybüs trene büyük bir rağbet gösterdiğine dikkat çeken Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) yetkilileri, “Raybüs trene büyük bir rağbet var. Geçen sene pandeminin etkilerinden dolayı yolcu sayımız daha düşüktü ama bu sene gayet iyi.  Özellikle raybüs trenin devreye girmesiyle trene daha fazla rağbet oldu. Yolcu konforu, yolcuların gidiş gelişlerindeki rahatlığı konusundaki mevcut durumu daha da iyileştirmek için çalışmalarımız olacak” dediler.

“FİYATLAR ÇOK UCUZ”

Karayolu ulaşımını sağlayan araçlara kıyasla tren ücretlerinin çok daha ucuz olduğunu ifade eden TCDD yetkilileri, “ Batman’dan Diyarbakır’a raybüs dediğimiz ara trenimiz var.  O trenimiz her gün buradan sabah 05.30’da, öğlen sonu saat 15.00’de hareket eder. Diyarbakır’dan dönüşlerinde de, sabah 09.00’da kalkar 11.30’da Batman’a gelir. Diyarbakır’dan diğer kalkış treni de 17.50’dedir. Akşam 20.15’te de buraya gelir.  Haftanın 5 günü Güney Ekspresi dediğimiz Ankara’dan ve buradan karşılıklı olarak trenler var. Raybüs ise sadece Diyarbakır-Batman arası çalışıyor. Buradan gidişte de, Kurtalan’dan Diyarbakır’a, Salı ve Perşembe günü tren yok. Ankara’dan da karşılıklı olarak Pazar ve Salı günlerimiz yok” diye konuştular.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.