Çay zamlandı, tiryakinin keyfi kaçtı

Batman Kahveciler Kıraathaneciler ve İnternetçiler Odası Başkanlığı, üyelerinin talebi doğrultusunda 2,5 TL olan çay fiyatını yüzde 20 oranında arttırarak 3 TL olarak belirlediklerini kamuoyu ile paylaştı.

Çay zamlandı, tiryakinin keyfi kaçtı
Yayınlama: 20.11.2022 16:33:33
511
A+
A-

“FİYATTA ORTAYOLU BULDUK”

Çayla ilgili yeni fiyat tarife kartlarını Haftasonunda odalarına kayıtlı tüm üye esnaflara gönderdiklerini belirten Batman Kahveciler Kıraathaneciler ve İnternetçiler Odası Başkanı Seyfettin Göner, “Cumartesi gününden geçerli olmak üzere 2,5 TL olan bir bardak çay fiyatı 3 TL oldu. Yeni çay fiyatı için esnaflarımızdan daha yüksek talepler oldu. Biz ne esnafın, ne de vatandaşın mağdur olmaması için fiyatta orta yolu bulduk. Çaya yüzde 20 oranında bir zam oldu. Biz oda olarak esnafların taleplerini düşündüğümüz gibi vatandaşı da düşünmekteyiz. Her iki tarafı memnun edecek bir fiyat oranı belirledik” dedi.

170 ESNAF KEPENK KAPATTI…

İnternet cafeler ile beraber odalarına 390 kayıtlı üye esnaf olduğunu kaydeden Başkan Göner, “Geçen sene 560 kayıtlı üye varken bu rakam 390’a indi. 170 Esnafımız kepenk kapatmak zorunda kaldı. Artan zamlardan dolayı çoğu esnafımız işyerini kapattı. Diyarbakır’da çay fiyatı Nisan ayından beri 3 TL. Tabii zamları da hesaba katmamız gerekir. Son zamlarla beraber 1 kilogram çay 70 TL’den 90’ açıktı. Şeker zamlandı. Keza su aynı şekilde fiyatı arttı” diye konuştu. Haber: Recep AKIN

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.