“Devrim yapmamız gerekiyor”

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Batman şubesinin her ay gerçekleştirdiği aylık geleneksel buluşma toplantısına katılan Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman’ı birçok alanda düzlüğe çıkartmak için devrim yapmak gerektiğini altını çizdi.

“Devrim yapmamız gerekiyor”
Yayınlama: 13.11.2022 17:15:48
115
A+
A-

“OSB SAYILARI ARTTIRILMALI”

Vali Ekrem Canalp’ın toplantıya katılımlarıyla memnuniyet duyduklarını dile getiren ASKON Batman Şube Başkanı Mehmet Selman Nasıroğlu, yaptığı açılış konuşmasında onlarca yatırımcının ilimizde yatırım yapmak için OSB’lerde yer tahsisi için beklediklerini, bu nedenle OSB sayılarının artırılması ve ihtisas OSB’lerinin kurulmasını gerektiğini ayrıca tarım arazilerinin korunması konusundaki hassasiyetlerini dile getirdi. İluh deresi, imar ve kentsel dönüşüm hakkında da konuşan Nasıroğlu, çalışmalarda gelinen son durum hakkında Vali Canalp’e sorular yöneltti.

 “KENTE 5 OSB KAZANDIRMAK İSTİYORUZ”

ASKON Batman Şubesi Başkanı Selman Nasıroğlu’nun açılış konuşmasının ardından sanayiciler hitap eden Vali Canalp, Batman’ı birçok alanda düzlüğe çıkartmak için ıslahatların yeterli olamayacağını ancak devrim yapmak gerektiğini altını çizdi.  Vali Canalp, “Batman’ın başta ekonomi ve istihdam problemleri olmak üzere bütün sıkıntılarını, paradigmayı değiştirerek ve devrim niteliğinde ıslahatlar yaparak giderebiliriz. Hedefimiz üreten ekonomi ile Batman’ı endüstri ilişkileri sıralamasında ve sosyo-ekonomik gelişmişlik iller sıralamasında Türkiye’nin ilk on ili arasına almak. Batman’ın birçok konuda “Bölgesel Merkez” olmak gibi bir potansiyeli var. Bu nedenle mevcut OSB’nin yanı sıra Tekstil İhtisas OSB, Gıda İhtisas OSB gibi toplam 5 OSB’yi daha Batman’a kazandırmak için çalışmalar yürütüyoruz” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.