Hasankeyf tüneli ‘resmen’ açıldı

Batman’da yapımı tamamlanan Hasankeyf tüneli ile bağlantı yollarının açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi.

Hasankeyf tüneli ‘resmen’ açıldı
Yayınlama: 08.11.2022 17:13:15
167
A+
A-

Hasankeyf ile Gercüş arasındaki bağlantıyı sağlayacak Hasankeyf tüneli ile bağlantı yolları hizmete girdi.

CUMHURBAŞKANI, AÇILIŞA VİDEO KONFERANSLA KATILDI

Hasankeyf’teki tünel açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans yöntemiyle katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Herkes küçülmeden dert yanarken, biz büyümeyi konuşuyoruz. Dünyanın gündeminde kriz varken, biz gözümüzü fırsatlara dikiyoruz” dedi. Tünelin hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, “Hasankeyf ilçesi de ülkemizin sembol isimlerinden Ilısu Barajı’nın su tutmaya başlamasıyla yeni yerine taşıdığımız yerleşimlerden biridir. Yeni Hasankeyf ile Gercüş arasındaki yolu bölünmüş yol kalitesiyle inşa ederken üç yol boğazı girişini de tünelle sağladık. Halen inşası süren yolların da bitmesiyle Batman’ın ilçeleri ve diğer yerleşim yerleri arasında hızlı, konforlu ve güvenli bir ulaşım temin edilmiş olacaktır. Yaklaşık 2,5 yılda 910 milyon liralık bir yatırım tutarıyla hayata geçirdiğimiz tünelimizin ve yolumuzun Hasankeyf’imize kazandırılmasında emeği geçen başta değerli Bakanım, herkesi tebrik ediyorum” diye konuştu.

“ÜÇYOL BOĞAZI GÜVENLİ BİR GEÇİŞE KAVUŞTU”

Açılışta konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Ülkemizin enerji ve sulama ihtiyacına önemli katkı sağlayacak Ilısu Barajı’nda su tutma faaliyetlerinin başlamasıyla birlikte, yeni yerine taşınan Hasankeyf’e erişimi sağlayan 39,4 kilometrelik yeni yol güzergâhını adım adım tamamlıyoruz. Söz konusu yolun 29,8 kilometrelik bölümünü bölünmüş yol olarak milletimizin hizmetine sunmuş, güzergâh üzerindeki, Hasankeyf-1 ve Hasankeyf-2 köprülerinin açılışını yapmıştık. Bugün de Batman-Hasankeyf güzergâhında Hasankeyf tüneli ve bağlantı yollarını milletimize kazandırıyoruz. Yeni yatırımla Hasankeyf ile Gercüş ilçeleri arasında yer alan Üçyol boğazı güvenli bir geçişe kavuştu” dedi. Tünel açılış etkinliğine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Batman Valisi Ekrem Canalp, Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Ak Parti Batman İl Başkanı Akif Gür, Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk, MHP Batman İl Başkanı Kerem Demir, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü Diyarbakır Bölge Müdürü Savaş Bayındır, Şimşek Yüklenici firma yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Şimşek, Şimşek yüklenici firma sahiplerinden Abdullah Şimşek katıldı. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.