“Türkiye’nin en muhteşem ilçesini kurduk”

Ilısu barajına adı verilen Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’nin en muhteşem ilçesi Hasankeyf’i kurduklarını ifade etti.

“Türkiye’nin en muhteşem ilçesini kurduk”
Yayınlama: 29.11.2022 17:17:03
558
A+
A-

HASANKEYF’TE FİDAN DİKİMİ…

Batman Valiliği’ni ziyaret eden eski Bakan Veysel Eroğlu, daha sonra bazı incelemelerde bulunmak üzere Hasankeyf’e gitti. İlçede fidan dikimine de katılan Eroğlu, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Vali Ekrem Canalp’in Batman için şans olduğunu belirten Eroğlu, birlikte çok güzel hizmetler yapacaklarını kaydetti. Eski Bakan Eroğlu, “Ben de buranın hizmetkarı olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız. Hasankeyf muhteşem bir yer. Türkiye’nin en muhteşem ilçesi altyapısıyla, her şeyiyle Hasankeyf’tir. Muhteşem bir ilçe kurduk. Ilısu köyü de keza Türkiye’nin en güzel köyü” dedi.

 “BEDAVA EV İKRAM ETTİK”

Anlayışı itibariyle tarihi eserleri çok sevdiğini kaydeden Eroğlu, “Bütün tarihi eserleri koruduk. Bütün bu eserleri topladık ve şuanda bu bölgenin en muhteşem müzesi Hasankeyf’tedir.  Aynı zamanda çok büyük eserleri de Kültür Park dediğimiz açık hava müzesine koyduk. Böylece hem kapalı müzemiz var, açık hava müzemiz var. Hasankeyf’te muhteşem konutlar inşa ettik. Ben tamamen risk alarak 5 yıl ödemesiz, 15 yıl da faizsiz olarak geride ödenecek diye hepsine adeta bedava ev ikram ettik. Yeniden yerleşim ve tarihi eserlerin korunması açısından Hasankeyf örnek bir projedir” dedi.

“30 KATRİLYON YATIRIM YAPTIK”

Hükümetlerinin Batman’a çok önem verdiğini kaydeden Eroğlu, “Cumhurbaşkanımızın hem Başbakan hem de Cumhurbaşkanlığı döneminde Batman’a ayrı bir gönül bağı var. Bakın, sadece merkezi hükümet, diğer belediyeler hariç olmak üzere Batman’a geçen yılsonuna kadar 30 katrilyon yatırım yaptı ki, Batman Batman olalı böyle bir yatırım görmedi. Her şey yapıldı mı? Okullar, havaalanları, yollar. Eskiden Batman’a gelmek meseleydi. Hasankeyf’e çok önceden geldiğimde, 2003 yılında geldiğim zaman geçecek yollar yoktu. Şimdi Afyon kaymağımız gibi yollarımız var mı? Havaalanımız var mı? En muhteşem havaalanını açtık mı? Öbür taraftan Batman Barajı yaptık, sulamıyor mu? Hastaneler yaptık mı? Batman gerçekten çok büyük hizmet aldı. Biz de burada, benim bakanlığım döneminde Hasankeyf hariç, 2 milyar 150 milyon TL’lik Batman’a ve ilçelere yatırım yapmışız. Biz Batman sevdalısıyız” dedi.  Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.