” DÜNYADAKİ KRİZLERE RAĞMEN TÜRKİYE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR”

AK Parti Genel Merkezi tarafından Batman’da “2023’e Doğru Şehir Buluşmaları”etkinliğinde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Dr. Ömer İleri “Dünyadaki gerek enerji  gerek gıda ve ekonomik krizlere rağmen, Türkiye, istikrarlı büyümesini devam ettiriyor.” dedi.

” DÜNYADAKİ KRİZLERE RAĞMEN TÜRKİYE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR”
Yayınlama: 23.12.2022 14:44:15
92
A+
A-

Programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Dr. Ömer İleri, MKYK Üyeleri Orhan Miroğlu, Burhan Kayatürk, Fatih Çiftçi, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, AK Parti Bitlis Milletvekili Cemal Taşar, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, AK Parti Mardin Milletvekili Şeyhmus Dinçel, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek ve İl Koordinatörü Fikret Yeni katıldı.

” VATANDAŞI ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ”

Batman Mezopotamya Otelinde yapılan etkinlikte konuşan Ak Parti İl Başkanı Akif Gür, vatandaşı enflasyona ezdirmediklerini ve ezdirmeyeceklerini belirtti. Heyetle beraber Batman’da sahanın nabzını yoklayacaklarını belirten Gür, “Bugün burada bulunmamızın sebebi 2023’e Doğru Şehir Buluşmaları Kapsamında, Batman Şehir Buluşmasını gerçekleştireceğiz. Kıymetli misafirlerimizle saha çalışmasında bulunacağız. Sahanın nabzını yoklayacağız. Şunun altını önemle çiziyoruz ki biz AK Parti olarak sahanın sesini her zaman duyduk ve vatandaşımızın gündemi olan her şeyi bizim partimizin de gündemi haline getiriyoruz. Biz böyle bir parti ve oluşumuz. Başkalarının ayak oyunları ve algı oyunları bizi hiç ama hiç ilgilendirmez. Bizim hareket tarzımız “vatandaşımız ne söylüyor ve insanımız ne istiyor” ona göre hareket ediyoruz. İşte en güzel örneği dün biliyorsunuz vatandaşımızı enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız öncülüğünde asgari ücrette de çok ciddi bir miktar da yükseliş trendi yakalamış olduk. Tabi bununla da yetinmiyoruz. Bir taraftan vatandaşımızın sesine kulak veriyoruz. Bir taraftan yatırım ve hizmetlerimizi hızlı bir şekilde devam ettiriyoruz. Zamanın ruhuna ayak uyduran bir parti olduğumuzu önemle belirtiyoruz” dedi.

Dünyadaki enerji, gıda ve ekonomik krizlere rağmen Türkiye’nin istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ettiğini belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Dr. Ömer İleri: “Seçim olsun olmasın, her daim sahada olan AK Parti teşkilatları 2023 seçimlerine doğru ilerlediğimiz şu günlerde bir başka enerji ile sahada. 2023 seçimlerinin önemini, başardığımız kazanımları korumak noktasındaki kritik konumunu ama daha da önemlisi temellerini çok sağlam attığımız ve hepimizin omuzları üzerinde yükselecek olan Türkiye yüzyılı vizyonu fırsatını iyi kullanmak noktasındaki değerini milletimiz ve teşkilatımız gayet net bir şekilde anlamış durumda. Bizler teşkilat olarak hem geçmişe hem geleceğe karşı sorumlu hissediyoruz kendimizi. Dolayısı ile Cumhurbaşkanımız liderliğinde 2023 seçimlerine canla başla hazırlanıyoruz. Hepimizin malumu ki Dünya şu sıralar küresel anlamda enerji krizleri olsun, gıda krizleri olsun ve ekonomik krizler olsun caddi sınamalarla karşı karşıya. Tüm bu krizlere rağmen, Türkiye, istikrarlı büyümesini devam ettirmekle beraber sabit gelirliyi korumak noktasında da gerekli tedbirleri alıyor” dedi.

” ASGARİ ÜCRET MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN”

Önceki gün belirlenen ve Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan asgari ücretin tüm millete hayırlar getirmesini temenni eden İleri, ” Dünyanın birçok sınamalardan geçtiği böyle bir süreçte, Türkiye tüm bu süreçleri yöneterek günün ötesine geçerek yüzünü geleceğe dönebilmesi, Türkiye yüzyılı vizyonunu ortaya koyabilmesi Partimizin enerjisini gösteriyor” dedi.

“AK PARTİ, SİYASİ PARTİ OLMANIN ÖTESİNDE, BİR DAVADIR”

Ak Parti olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye’yi ayağa kaldırma noktasında kenetlendiklerini kaydeden İleri, ” Ak Parti Bir siyasi parti olmanın ötesinde, Bir davadır, Bir harekettir. Geçtiğimiz 20 yılda, Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki Ak Parti hükümetleri, milletimiz adına birçok kazanımlara imza attı. Bu kazanımları tabi burada teker teker listelemeye kalksak herhalde saatler sürer, Ancak ana başlıklar halinde AK Parti: Vesayetin sonlandırılması, özgürlük alanlarının geliştirilmesi. Sağlık, teknoloji, ulaştırma altyapıları konusunda atılımlar yapılması, ihracat rekorları kırılması, milli eğitimde evrenselleşmenin sağlanması, terörle mücadelede yeni konseptlerin hayata geçirilmesi ve başarı sağlanması, yerli enerji kaynaklarının tespiti ve ekonomiye kazandırılmaları noktalarında çok önemli mesafeler alındı” dedi.

” TÜRKİYE YÜZYILINI İNŞA ETMEK İÇİN SON DERECE KARARLIYIZ”

Türkiye Yüzyılını inşa etmek noktasında da son derece kararlı olduklarını ifade eden genel başkan yardımcısı İleri, ” Gerek dünyadaki gelişmeler, gerek yurtiçinde yakaladığımız enerji, gerekse de cumhurbaşkanımızın liderliği bizlere belki bir sonraki için yüzlerce yıl beklememiz gerekecek bir fırsat penceresini aralamış durumda. Biz bu pencereyi kullanacağız. Türkiye yüzyılının neye benzeyeceğini şimdiden görmeye başladık: Vizyon toplantısının hemen akabinde milli, yerli “akıllı cihazımız” TOGG üretim bandından indirdik, takip eden hafta dünyanın sayılı büyük barajlarından biri olan Yusufeli barajını hizmete aldık. Yine Geçtiğimiz haftalarda Kızılelma insansız savaş uçağımızın ilk uçuşuna şahitlik ettik. Yerli enerji kaynakları noktasında ise, biliyorsunuz çok güzel gelişmeler yaşıyoruz. Dış politikada ise Cumhurbaşkanımız tüm dünyanın hayranlıkla izlediği hamleleri hayata geçiriyor” dedi.

” TÜRKİYE TAKİP EDEN DEĞİL, TAKİP EDİLEN ÜLKE OLMA YOLUNDA”

Türkiye’nin takip eden değil, takip edilen ülke olma sürecini hızla devam ettirdiğine vurgu yapan İleri, “Biliyorsunuz geçtiğimiz haftalarda gerçeklikten kopuk, daha çok 6’lı masanın tüm ayaklarını bir şekilde mutlu etmeye odaklanmış, “güçlendirilmiş parlamenter sistem” adı altında aslında parlamenter sistemle ilgisi olmayan, uygulanabilme noktasında ise hiç şansı olmayan bir sistem üzerine ortaya koydukları anayasa önerisini takiben, ana muhalefetin düzenlediği ve yabancı danışmanın bizzat katılmak gereği bile hissetmediği toplantılarını izledik. Ortaya çıkan ucube görüntünün“bir teknoloji gösterisi” olarak tanımlanması ise ayrı bir Traji-komik çıkış olarak hafızalarımızdaki yerini aldı. Yine geçtiğimiz hafta, vizyonunu yerli olarak geliştiremeyen ana muhalefet liderinin vizyon arayışı noktasında Almanya’da bulunduğu bir süreçte, henüz bitmemiş bir yargı süreci üzerinden İBB başkanı hakkında geliştirilmeye çalışılan mağdur algısını hep beraber ibretle izledik. Sayın cumhurbaşkanımızın zamanında verdiği demokrasi mücadelesi ile, bu sahte mağduriyet arasında benzerlik kurmaya çalışan, siyaset okumasından yoksun zihinleri de takip ettik” dedi.

” MUHALEFET, ORTAYA VİZYON VE SOMUT BİR İCRAAT KOYAMIYOR”

Muhalefetin Türkiye’nin geldiği olgunluk seviyesine uzak olduğunu kaydeden İleri, ” Muhalefet, ortaya vizyon veya somut bir icraat koyamadıkları gibi, 1950’lerden beri devam eden yalan, manipülasyon ve algı yönetimi alışkanlıkları üst düzeye çıkmıştır. Bizler biliyoruz ki, milletimiz olan biteni dikkatle takip etmektedir. 2023 seçimleri Türkiye yüzyılını vizyonunun mührünü taşıyacaktır ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki yürüyüşümüz devam edecektir” dedi. Yapılan basın açıklamasının ardından sonra Ak Parti heyeti, esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.