SEÇİM STARTINI BATMAN’DAN VERDİLER

Halkların Demokratik Partisi(HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi(DBP) Batman’da düzenledikleri ortak mitingle seçim startını verdi.

SEÇİM STARTINI BATMAN’DAN VERDİLER
Yayınlama: 25.12.2022 16:38:50
532
A+
A-

8 Mart Kadınlar Parkı’nda düzenlenen mitinge HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ile DBP Eş Başkanı Saliha Aydeniz katıldı.

“HİÇBİR ZAMAN BOYUN EĞMEYECEĞİZ”

Mitingde ayrıca HDP ve DBP il örgütleri, HDP Batman Milletvekileri Ayşe Acar Başaran, Nejdetİpekyüz, M.Rüştü Tiryaki ve Feleknas Uca’nın yanı sıra HDP bölge yönetici ve milletvekilleri de yer aldı. ‘Savaşa ve yoksulluğa hayır’ sloganıyla düzenlenen mitingde sanatçı Kadir Çat ve Koma Ritmen Azad Grubu sahne alırken, mitinge ilgi büyüktü.DBP Eş Başkanı Saliha Aydeniz, “Bu meydanı doldurmakla ne kadar irademize ve siyasetimize bağlı olduğumuzu gösterdiniz. Bu alan çok iyi bir örnektir. Biz Kürt halkı olarak hiçbir zaman boyun eğmeyiz. Yaşasın Batman, yaşasın duruşunuza. Kürtler tüm gözaltı, baskı ve katliamlara rağmen her yerde direnmeye, her yerde demokrasiyi inşa etmeye devam ediyorlar” dedi.

“ÜLKEYİ KARANLIĞA SÜRÜKLÜYORLAR”

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “HDP’yi operasyonlarla, kumpas davalarıyla, yargılamalarla, gözaltılarla bitirebileceklerini zannedenlere, en güçlü cevabı işte bu meydanlar veriyor. Bu ses, bu coşku bizim en büyük gücümüzdür. Sizinle, sizden aldığımız güçle yürüyoruz, sizinle bu bariyerleri yıkıyoruz. On yıllardır halkın boynunu eğmeye çalışıyorlar ama halk boyun eğmedi, eğmeyecektir de. Demokratik siyasette bu baskıların amacı da, sebepleri de bellidir. Amaç, Kürt sorununda çözümsüzlük politikalarıdır. Hükümet çözümsüzlük politikaları ile Kürt sorununda imha, inkar sistemi ile antidemokratik uygulamaları hayata geçiriyor. Savaş politikaları bu iktidarın temel sütundur, bu iktidar ortaklarını bir arada tutan harç Kürt karşıtlığıdır, Kürtlere karşı savaş politikalardır. O yüzden bizde diyoruz ki, ‘savaşa hayır’…Bu politikalar nedeniyle ülkeyi karanlığa sürüklüyorlar. Her gün yeni acılar yaşanıyor, canlar gidiyor. Nefret politikaları bu ülkeyi yoksullaştırıyor. 3 gün önce Paris’te bu düşmanlık ikliminin sonucu olarak 3 yurttaşımız katledilmiştir” dedi. Haber-Recep Akın

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.