Siyasetin kalbi Çapraz Sorular’da attı

Batman Medya Gazetesi ve Batman Yön Gazetesi’nin Youtube kanalları üzerinde Çapraz Sorular Seyr’i Siyaset programının ilk ortak canlı yayını gerçekleştirildi.

Siyasetin kalbi Çapraz Sorular’da attı
Yayınlama: 09.04.2023 14:37:21
288
A+
A-

Siyasetin konuşulduğu programda aday adaylar, aday gösterilmesi durumunda uygulayacakları yol haritalarını ve projelerini sıraladı.

Moderatörlüğünü Batman Yön Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ferit Tunç ve Batman Medya Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ercan Arslan’ın yaptığı Çapraz Sorular Seyr’i Siyaset programının konukları AK Parti Batman Milletvekili Aday Adayı Fırat Tunç, AK Parti Batman Milletvekili Aday Adayı Mesut Hamidi ve Yeniden Refah Partisi Milletvekili Aday Adayı Ziya Ülhak Yamaç oldu. Batman Medya Gazetesi ve Batman Yön Gazetesi Youtube kanallarında yayımlanan canlı yayında aday adaylar siyasetin gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“ARTIK BATMAN İŞSİZLİKLE ANILMAYACAK”

Moderatörlerin sorularına cevap veren AK Parti Batman Milletvekili Aday Adayı Fırat Tunç, “Genç kardeşlerimize hitap ediyoruz. Gençlerin derdini biliyoruz. Gençlerin ne istediğini biliyoruz. Bu konuda seçildiğimiz takdirde Batman’ın eksiklikleri neler varsa, şuan yapılan ve ilerde yapılacak olanların üzerine ne koyabiliyorsak onun için mücadele edeceğiz. Ticaretin içerisinden geldiğimiz için Batman ekonomisine, Batman ticaretine önemli katkılar sunacağımıza inanıyorum. Batman’ın en büyük sıkıntısı işsizliktir. Biz bu sıkıntıyı gidermek için elimizden geleni yapıyoruz. Batman’da seçilirsek yeni OSB’ler olsun, yeni yatırım alanları olsun biz o lobiyi oluşturarak bu sıkıntıları çözeceğiz. Artık Batman işsizlikle anılmayacak. Biz bunları kökten bitirmek için varız diyoruz” dedi.

“GENÇLER TARİHLERİNİ UNUTMAMALIDIR”

Açıklamalarının devamında aday adayı Tunç, “Tarihimize dönüp baktığımızda CHP’nin ülkeye vermiş olduğu zararların haddi hesabı yok. Alimlerimizin nasıl katledildiğini, özellikle Kürt bölgesindeki alimlerin nasıl katledildiğini ve insanların nasıl cahil bıraktıklarını hepimiz biliyoruz. O yüzden unutmamak lazım. Gençlerin tarihe iyi bakmaları lazım. Gençler tarihlerini unutmamalıdır” diye konuştu.

“KÜRT SORUNUNU EN İYİ ŞEKİLDE ÇÖZEBİLECEK SİYASİ HAREKET BİZİZ”

Kürt sorunu hakkında açıklamada bulunan Yeniden Refah Partisi Milletvekili Aday Adayı Ziya Ülhak Yamaç, “ilk defa Kürtlerle ilgili cümle kurup siyasi yasaklı hale gelen ve bunun maliyetini yaşayan milli görüş hareketidir, Refah Partisidir. Erbakan hocamızın Bingöl’de yapmış olduğu konuşmasında ‘Siz ne mutlu Türküm derseniz, onlarda ne mutlu Kürdüm der’ söylemi vardı. Kürt sorununu en iyi şekilde çözebilecek siyasi hareket biziz. Şuan ki palyatif çözümler, HDP olsun, diğer partiler olsun pansuman niyetine öne sürdükleri çözümler çözüm getirmez” şeklinde konuştu.

“MİLLİ GÖRÜŞÜN TEK TEMSİLCİSİ YENİDEN REFAH PARTİSİDİR”

Sadet Partisi Batman İl Başkanı Mustafa Yıldız’ın ‘Milli Görüşün tek temsilcisi Saadet Partisidir’ söylemine canlı yayınımızda yanıt veren Yamaç, “Aç tavuk kendini darı ambarında hisseder. Bunlarda öyle görüyor. Eğer öyle olmuş olsaydı teşkilatımızın yüzde 80’i gençlerden müteşekkir. Milli görüşün tek temsilcisi kendileri olduğunu iddia ediyorlar. Ama bu gün CHP’nin peşine takılıp, ona abdest almaya çalışıyorlar. CHP’nin 80 yılda bu millete çektirmiş olduğu eziyeti, işkenceyi, astıkları âlimler, Kürtlerin dilinden doyalı yapmış oldukları katliamlar hakkında daha öz eleştiri yapmayan CHP’yi Saadet Patisi onları meşrulaştırmaya çalışıyor. Erbakan hocamız asla böyle bir ittifak içinde olmazdı. Milli görüşün tek temsilcisi Yeniden Refah Partisidir. Kendi parti binasının masraflarını CHP’den karşılayabilen bir harekat nasıl milli görüşün temsilcisi olur” dedi.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ AHLAKA SIĞMAZ”

Açıklamalarının devamında İstanbul sözleşmesine de değinen, “CHP ve bileşeni olan partiler diyor ki, ‘Biz İstanbul sözleşmesini yeniden uygulayacağız’ İstanbul sözleşmesi yeniden uygulamak ne anlama geliyor biliyor musunuz? İnsan bir erkek ve bir kadından yaratılmıştır. İstanbul sözleşmesinde gizledikleri içerik ise erkeğin erkekle evlenmesi… Bu ahlaka sığar mı? Böyle bir şey mümkün mü? Erkeğin erkekle evlenmesini uygun görenlerin yeri cehennemdir” diye konuştu.

“AMCAM ATAULLAH’TAN ALACAĞIM TECRÜBE EPEY FAZLADIR”

AK Parti Batman Milletvekili Aday Adayı Mesut Hamidi ise, “Cumhurbaşkanımızın Yeni Ataullah amcam benim büyüğümdür. Siyaseten tecrübelidir. Ondan alacağım tecrübe, nasihat, epey bir fazladır. Onunda bana göstereceği yol bana epeyce katkı sunuyordur. Fakat bende Mesut Hamidi olarak Türkiye’nin yeni yüzyılı yolunda varım diyerek aday adaylık başvurusunda bulundum. Aday olurum ya da olmam benim için koltuk önemli değil, Cumhurbaşkanımızın yolunda Batman’a hizmet etmek benim için büyük bir şereftir” dedi.

“GENÇ SEÇMENİ CUMHUR İTTİFAKINA ÇEKMELİYİZ”

Açıklamasının devamında Hamidi, “Gecen hafta genel merkezimizde yapılan mülakatta bana sordular ‘Batman’da oyumuzu nasıl artırabiliriz?’ dedim ki Batman’da 50 bine aşkın yeni oy kullanacak gençler var. O gençlere hitap edecek bir liste, o gençleri cumhur ittifakına çekebilecek politikalar uygulanması lazımdır. Daha önce neden teşkilatlarda görev almadığım sorusa karşı ise hepinizin bildiği gibi Ataullah amcamız vardı. Ataullah amcamız varken haliyle resmi olarak bir görev alamayız. Aile olarak uygun olmazdı. Bizde mecburiyetten arka planda olduk” diye konuştu. Canlı yayınımızın tamamını Batman Medya Gazetesi Youtube kanalımızdan izleyebilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.