“Ankara’da oturup vekillik yapmasınlar”

“Ankara’da oturup vekillik yapmasınlar”
Yayınlama: 08.05.2023 16:33:35
Düzenleme: 08.05.2023 16:34
1.079
A+
A-

Batman Medya ve Yön Gazetesi’nin Youtube kanalları üzerinde Çapraz Sorular Seyr’i Siyaset programının 4. bölümü yayınlandı. Moderatörlüğünü gazeteci Ferit Tunç’un yaptığı, gazeteci Ercan Arslan’ın sorularıyla programa katkı sağladığı Çapraz Sorular Seyr’i Siyaset programının bu haftaki konukları Koçerler Derneği Başkanı Emin Çelik, Batman Ticaret Odası (BATSO) Başkanı Abdülkadir Demir ve 9. Dönem Eczacılar Odası Başkanı Adnan Bayhan oldu. İşte canlı yayınlanan Çapraz Sorular Seyr’i Siyaset programında konuşulanlar…

“BEN O ADAYA OY VERMEM!”

BATSO Başkanı Abdülkadir Demir, “Özellikle yereldeki siyasetçilerin hükümetlerin benim için en büyük önceliği ilimde çıkacak milletvekillerinin ilime hizmet yapması; yani sadece Ankara’da oturup vekillik yapmasınlar.  Bu ilin sorunları var bu ilin yapılması gereken işleri var bu ilin eğitim sorunları var, ulaşım sorunları var, bu ilin ekonomik sorunları var. Lütfen siyaset yapacak kişi biz diyoruz ki siyaset bir araçtır onun için en iyi araca binsinler ülkemize ve bize hizmet etsinler. Eğer bir tane milletvekili adayı gelip bir canlı yayın programına çıkamıyorsa, eğer bir otobüsün üzerine çıkıp kendi seçmenini ile onu alkışlayacak seçmene bir hoş geldin demiyorsa, ilin 2 tane sorununu ortaya koyamıyorsa ve yapacağı üç beş bir şeyi anlatamıyorsa ben o adaya oy vermem. Partisi ne olursa olsun sen beni burada temsil edemiyorsun Ankara’da mı temsil edeceksin. Halkın bu konuda bilinçli olması lazım” diye konuştu.

“SİYASETÇİLER KARŞIMIZA ÇIKAMIYOR”

Koçerler Derneği Başkanı Emin Çelik, “Batman genelinde baktığımızda ise en büyük sorunlardan biri de İluh deresi bir de şehir merkezinde besicilik yapan bizim besicilerimiz var ve bana göre İluh deresinden daha büyük bir sorundur bu. Şehir merkezinde şu an 3.000 aile besicilik yapmaktadır ve bunların geçim kaynağı burada hiçbirini çarptığın zaman aşağı yukarı 15-20.000 insanın geçim kaynağı besicilikten sağlanılıyor. Şu anda seçimde aday olan hiçbir parti milletvekili adayı çıkıp da ben bu besiciliğe bir taşımak için ne yapmalıyım demiyor. Şehrin ortasında besiciler varsa ve sen burayı imara açıyorsan yani besicilerden sonraki yeri de açıyorsan ne olacak vatandaşı ahırlarını yerinden yapamaz gidip orada yapacak ve sen de belediye olarak o hizmeti götüreceksin, altyapı hizmeti götüreceksin. Bu konuda siyasetçiler karşımıza çıkamıyor. Belediyeye de diyor ki dünya kadar sinek ilacı maliyetimiz var. Bu masrafın önüne geçebilmek için tek yol besicileri şehir dışına taşıyacaksın” dedi.

“BATMAN’A KATTIĞIMIZ HİÇBİR ŞEY YOKTUR”

  1. Dönem Eczacılar Odası Başkanı Adnan Bayhan, “Keşke Batman’da bütün STK başkanlarımız aynı anda istifa etseydi. Çünkü Batman’a kattığımız hiçbir şey yoktur. Kattığımız ufak tefek şeyleri o kadar büyütüp o kadar gazetelere etrafımızdakilere halka falan büyüterek anlatıyoruz ki ya sanki Batman’ı değil dünyayı biz yaratmışız. Böyle bir şey yok bu bir gerçek. Bugün herkes maalesef mevcut iradeye aman ters düşmeyelim aman konuşmalarımıza dikkat edelim başımıza bir şey gelmesin korkusuyla maalesef kendi koltuklarında kalıyorlar. Bunu zaten vatandaş biliyor ama bunu bizim de bilmemiz lazım. Batman’a hak eten yazık oluyor. Artık buna dur dememiz lazım kardeşim buraya gelen kurum müdürü buraya gelen idareciler amirler ya bugün varlar yarın yoklar. Yarın öbür gün gene biz bize kalacağız. Onun için hakikaten şapkamızı önümüze koyup bunu düşünmemiz lazım” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.