“Adaletin Ekrem’i de Selahattin’i de olmaz”

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Batman’da vatandaşlarla buluştu. Vatandaşlara hitap eden İmamoğlu, “Adaletin ışığı herkesi eşitler. Adaletin Ekrem’i de olmaz, Selahattin’ini de olmaz” dedi.

“Adaletin Ekrem’i de Selahattin’i de olmaz”
Yayınlama: 03.05.2023 16:42:49
126
A+
A-

“ADALETİN IŞIĞI HERKESİ EŞİTLER”

Adaletin herkes için olduğuna vurgu yapan İmamoğlu, “Adaletin ışığı herkesi eşitler. Adaletin Ekrem’i de olmaz Selahattin’ini de olmaz. Adalet herkes içindir. Yargısız infaz hiçbir vatandaşa hak görülemez. Adil yargı istiyoruz. Siyasetin silahı gibi kullanılan yargı olmaz. Adil yargıya kimse bir şey demez. Evrensel hukukun verdiği karar kimsenin canını yakmaz. Devletin dini adalettir. Bu canım memleketin hep birlikte eşit hissedarlarıyız. Yok bir birbirimizden farkımız. Milletin tek bir ferdine haksızlık, ayrımcılık yapmayacağız. Vatandaşın hakkını korumayan hiçbir şeye müsaade etmeyeceğiz. Vatanımızın tek karış toprağına zarar, parçalanma getirmeyecek yola baş koyduk. Asla vazgeçmeyeceğiz. Bu duygu bize Atatürk’ün emanetidir. Bu duygu ebediyen sürecek” dedi.

“15 MAYIS’TA ÜLKEYE DEMOKRASİ GELECEK”

‘Birleşe birleşe kazanacağız’ vurgusu yapan İmamoğlu, 14 Mayıs’taki Cumhurbaşkanı seçiminde Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy istedi. 15 Mayıs’tan sonra ülkeye demokrasi geleceğini kaydeden İmamoğlu, “İnşallah 14 Mayıs’tan sonra ülkedeki tüm düğünleri demokrasi düğünü yapacağız. 15 Mayıs’ta ülkeye demokrasi gelecek. Şehirlerimize demokrasi gelecek. Ayrışmadan, demokrasi mücadelesini hep birlikte vermemiz lazım. Bu uzlaşma çok büyük bir uzlaşma. Göreceksiniz, devletin bütün temel görevini sağlayacak önemli bir süreci hep birlikte yürütüyor olacağız. Eşinizle, dostunuzla, akrabalarınızla bu sürecin önemini konuşun” dedi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.