“Hedefimiz yüzde 15”

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı ve Yeşil Sol Parti Batman Milletvekili adayı Keskin Bayındır, çok eşitsiz ve dezavantajlı bir noktada seçime girdiklerini belirterek, Türkiye genelinde yüzde 15 oy hedeflediklerini kaydetti.

“Hedefimiz yüzde 15”
Yayınlama: 03.05.2023 16:37:26
Düzenleme: 03.05.2023 16:39
265
A+
A-

FİNAL MİTİNGİNE DAVET…

Görevden uzaklaştırılan Belediye Eşbaşkanı Songül Korkmaz ile beraber gazetemizi ziyaret eden Keskin Bayındır, 7 Mayıs’ta Batman’da yapacakları mitinge halkı davet etti. Gündem ile ilgili önemli açıklamalarda da bulunan Bayındır, “7 Mayıs Pazar günü 8 Mart Kadın Parkında saat 13.00-17.00 arası Eş Genel Başkanımız Mithat Sancar’ın ve Siirt Milletvekili adayımız Tuncer Bakırhan’ın yanı sıra Kültür ve Özgürlük İttifakımızın bileşenleri olan siyası partilerin de katılacağı bir mitingimiz olacak. Batman açısından güçlü ve final niteliğinde bir miting hazırlığı içerisindeyiz.  Bu anlamda yoğun bir çalışmamız var. Tabi çalışmamızın esası sadece miting değil, direk olarak seçim esaslıdır” diye konuştu.

“EŞİTSİZ BİR KONUMDA SEÇİME GİRİYORUZ”

Bir takım baskılar altında seçime gittiklerini kaydeden Bayındır, “Çok eşitsiz ve dezavantajlı bir noktada böylesi bir seçime giriyoruz. Elbette ki sonuçlarından gayet umutlu ve ümitliyiz. Biz bu seçimde yüzde 15’i hedefliyoruz. Yeşil Sol Parti olarak bu seçimlerde yer aldık. Yeşil Sol Parti bu seçimde yüzde 15’i hedefliyor ve Türkiye parlamentosunda 100 milletvekili üzerinde vekille temsil edilmeyi hedefliyor. Bütün çabası, bugün ortaya koymuş olduğu emek, siyaset ve politika buna yöneliktir. Şunun altını özellikle çizmek istiyoruz; Bugün Türkiye’de biraz daha demokratik bir atmosfer, bir iklim olmuş olsaydı bizim o koşullardaki hedefimiz yüzde 25’in altına düşmeyecekti” dedi.

“BATMAN BÖLGEDE BİR İSTASYON MERKEZİ”

Batman’ın bölgede önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Bayındır, “Batman bölgede adeta bir istasyon merkezi. Ta İran’a kadar, yani tüm bölgenin ve Türkiye’ye açılan illeri arasında adeta bölgenin istasyon merkezi konumunda. Böyle olmasına rağmen siyaseti, sorunları yeterince dile getirilmiyor. Bu konuda bir zayıflık var. Elbette ki biz bunu 4 milletvekiliyle temsil edilen bir kent olmamıza rağmen, bu konuda belediyemizde kayyumdan kaynaklı nedenlerden dolayı elimizde olmayan sebepler var ama genel sorunları dile getirmede ve halkla buluşmada eksiklerimizin olduğunu ifade edebiliriz. Ama bu önümüzdeki süreçte bunların telafi edilmesine yönelik de çabamız olacak” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.