“Seçimde oy düşüşümüz yok”

Seçim sürecini değerlendiren HDP Batman İl Eşbaşkanı Hürriyet Kaytar, seçim sonuçlarında herhangi bir düşüşlerinin olmadığını belirtti. Kaytar, “Sadece hesaplanmayan bazı tekniki eksiklikler var. Gözden kaçırdığımız bazı etkenler var. Maalesef mevcut iktidar tarafından oynanan bazı oyunlar var” dedi.

“Seçimde oy düşüşümüz yok”
Yayınlama: 18.05.2023 19:20:00
892
A+
A-

“YOLUMUZA DAHA GÜÇLÜ DEVAM EDECEĞİZ”

Yeşil Sol Parti il örgütü, yerel ve ulusal basın temsilcilerini Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il binasında ağırlayarak seçim süreciyle alakalı basın toplantısı gerçekleştirdi. Açıklamaya HDP İl Eş Başkanı Hürriyet Kaytar, Yeşil Sol Parti Batman Milletvekilleri Keskin Bayındır, Zeynep Oduncu ve parti bileşenleri katıldı. HDP İl Eşbaşkanı Hürriyet Kaytar, “Seçim sonuçlarına bakarsanız herhangi bir oy düşüşümüz yok. Sadece hesaplanmayan bazı tekniki eksiklikler var. Geçmiş seçim sonuçlarına da baktığınız zaman yerelde AK Parti ve MHP 65 bin oy almış. Bugünle kıyasladığınız zaman herhangi bir değişiklik ve herhangi bir artış söz konusu değil. Bu seçim sonuçlarının bir değerlendirmesi yapıldı. Mahalle mahalle gezip halkımızla bunun özeleştirisini paylaşıp süreci daha farklı bir boyutta örmeye devam edeceğiz. Şuan belki kısmi bir başarısızlık gibi gözüküyor olabilir ama bu mücadele bugünün mücadelesi değil, her zaman için kendi küllerinden tekrar daha güçlü doğma azmi ve inancıyla tekrar yolumuza devam edeceğiz. Tekniki boyutuyla bazı noktaları es geçmiş olabiliriz.  Gözden kaçırdığımız bazı etkenler var. Maalesef mevcut iktidar tarafından oynanan bazı oyunlar var” dedi.

“GEÇERSİZ OY ORANI YÜKSEK”

Partisel olarak hedeflerine ulaşamayışlarının bir çok faktörü olduğunu belirten Yeşil Sol Parti Batman Milletvekili Keskin Bayındır, “Yeni partinin ismi ve logosuyla seçime girdik. Çok kısa süre içerisinde seçim çalışmasını yürüttük. Batman’da elde ettiğimiz başarısızlığın,  milletvekili ve oy oranı bağlamında söylüyorum; Binlerce insanımızın aynı zamanda hem Yeşil Sol Parti’ye, hem CHP’ye, yada Sol Parti’ye oy vererek aslında geçersiz oy oranının çok yüksek olduğu bir seçimden bahsediyoruz. Dolayısıyla bu da bizim kampanyamızın bu kadar kısa bir süre içerisinde eksikliklerin olduğunu gösteriyor. Bu konuda hiçbir şekilde kaçınmadan, bu konuda hesap vermekten çekinmeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Şu anda mevcut milletvekili tablosu 3’e 2 görünüyor. Fakat itiraz ettiğimiz onlarca sandık sonuçları var ve reddedildi. İl Seçim Kuruluna ilişkin itirazımızı gerçekleştirmişiz, o da reddedilirse Yüksek Seçim Kuruluna başvurumuzu yapacağız” diye konuştu. Basın açıklamasını okuyan Yeşil Sol Parti Batman İl Eş Sözcüsü Seyit Bilal Evren, “İkinci turda yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde halkımız sandık başına gitmeli ve ilk turda durdurduğu Erdoğan rejimini yıkmalıdır” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. Batmanlı dedi ki:

    Öncelikle oy kaybimiz yok demeyin çünkü siz hiç bir çalışma yapmadınız Batman’da ilçelerde köylerde sembolik gezmeler ile çalışma yapılmaz kaç toplantı yaptınız eski yöneticiler çalışanlar STK’lar ile kaç toplantı yaptınız deneyim sahibi olan insanları cagirdiniz mi onerileri dikkate aldınız mı? Önceki dönemlerde yapılan mitinglerde alanlarda yer yokken bir miting alanı için insanları davet etme çalışmasi yapmadınız bu halk vicdanen oyunu verir dediniz ama vermeyen sandığa gitmeyen insanlar tepki oyları dır…Ciddi bir öz elestiri vermeniz gerekiyor mevcut yapının hepsinin değişime gitmesi gerekir.

    1999 yılından şimdiye kadar yapılan bütün seçimlerin analizleri verileri seçim sonuçlarını karşılaştırın kaybimiz yok demeyin…Siz mevcut yönetim ile bu halka birşey veremediniz.