“Kadına yönelik şiddet politiktir”

İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü münasebetiyle basın açıklaması düzenledi.

“Kadına yönelik şiddet politiktir”
Yayınlama: 24.11.2023 15:43:51
280
A+
A-

Atatürk Parkı Yılmaz Güney Sergi alanında yapılan basın açıklamasını Batman Demokrasi Platformu Kadın Bileşenleri adına İHD Eş Genel Başkan Yardımcısı Av. Rümeysa Deniz Kaya okudu. Kaya “Biz kadınlar, bir 25 Kasım tarihinde daha, kadına yönelik şiddete karşı kararlı tavrımızı, mücadelemizi anlatmak ve “kadına yönelik şiddet politiktir” demek üzere alanlardayız. Kadınlar, yaşamın her alanında şiddete maruz kalıyorlar.

Ailede, okulda, evde, sokakta, gözaltında, köy baskınlarında, basın açıklamalarında, her yerde şiddet kadına yönelebiliyor. Derin yoksulluk ve ekonomik sıkıntılar da en çok kadınları etkiliyor. 6 Şubat 2023 günü yaşadığımız deprem felaketi sırası ve sonrasında kadınlar, büyük bir şiddete ve hak ihlallerine maruz kaldılar. Batman’da 19 Kasım 2023 tarihi gece saatlerinde başlayıp sabah saatlerine kadar devam eden aşırı yağıştan dolayı büyük bir yıkıma neden olan sel felaketinde, bir kadın ve 3 çocuk yaşamını yitirdi. Dere yatağında ev yapmak zorunda kalan yoksul vatandaşlarımız selin kurbanı oldu.

Advert

Derin yoksulluk ve ekonomik sıkıntılar da en çok kadınları etkiliyor. Biz kadınlar olarak erkek failleri aklayan ve cezasız bırakan şiddeti toplumda meşrulaştıran tutumların son bulmasını istiyoruz. 6284 sayılı yasanın özenle ve etkili bir şekilde uygulanması talebimizi tekrarlıyoruz. Biz kadınlar, şiddetsiz ve çatışmasız bir yaşam için insan hak ve özgürlükleri için mücadelemize kararlılıkla devam ediyoruz. Bir kez daha “kadına yönelik şiddet politiktir” diyor ve bu şiddete karşı mücadelemizi dün olduğu gibi bugün de kararlılıkla sürdüreceğimizi bildiriyoruz” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.